
Liofilizare, apoi rehidratare în spaţiu: ce manâncă astronauţii?
De dieta astronauţilor NASA se ocupă specialiştii în nutriţie de la centrul Johnson Space Center, din Houston.
De dieta astronauţilor NASA se ocupă specialiştii în nutriţie de la centrul Johnson Space Center, din Houston.
Astronauţii care au păşit pe suprafaţa lunară s-au infectat cu o boală extraterestră teribilă - un clişeu sci-fi destul de vechi, care a fost uşor exagerat, în ecranizarea Alien.
Cariera de astronaut este una destul de periculoasă, destul de puţini ar veni cu contraargumente, chiar dacă statisticile arată că anual mor mai mulţi oameni din cauza atacurilor ursuleţilor koala şi a puilor de focă, decât întro navă spaţială.
„Pleoapele galactice „durează” doar câteva zeci de milioane de ani, ceea ce reprezintă un timp incredibil de scurt în durata de viaţă a unei galaxii.”
Astronomii au descoperit în jurul unei stele pitice şi reci un fascinant sistem de şapte planete similare Pământului, dintre care trei ar putea adăposti oceane de apă lichidă şi, deci, potenţial pentru existenţa vieţii.
Noul aparat de zbor fără pilot uman la bord, ghidat de la distanţă de NASA, va explora teritorii nemaivăzute ale planetei roşii.
O fi cutremurul produs? Sau poate valul seismic? Dar cum rămâne cu tsunami-ul sau căldura pe care o degajă un astfel de corp ceresc?
Juno a surprins, printre altele, imagini ale unor cicloane uriaşe, de dimensiunile Pământului, care se dezlănţuie în atmosfera lui Jupiter, compuse din amoniac condensat.
O întrebare interesantă, ce a apărut recent într-o discuţie despre cutremure - şi anume, ar putea fi cineva/ceva suficient de puternic încât să poată fractura planeta sau chiar să o rupă complet în două?
Prea multe de îndurat pentru cartofii spaţiali.
Prognoză meteo neptuniană: Vremea va continua să fie schimbătoare şi pe parcursul săptămânii următoare, se vor aştepta precipitaţii de diamante...
O ciudăţenie descoperită şi anterior, atât în 2010, cât şi în 2016.
NASA lansează o compilaţie de zgomote ciudate, convertite din emisiile radio ale planetelor şi stelelor.
Au fost surprinse imagini uimitoare, capturate în Finlanda.
Zborul cosmic este într-adevăr captivant, însă are unele efecte asupra sănătăţii omului.