Faţada mobilă a Centrului de Finanţe Bund, Shanghai

Publicitate

Clădirea cu trei etaje are o faţadă asemănătoare unor draperii din tuburi.

Faţada mobilă a Centrului de Finanţe Bund, Shanghai
Publicitate

Un nou cartier financiar se construieşte lângă malul mării din oraşul vechi al Shanghaiului. Proiectată de firmele britanice de arhitecturăFoster + Partners şi Heatherwick Studio, amenajarea a 420.000 de metri pătraţi, include două turnuri de reper de 180 de metri înălţime, care conţin birouri, un hotel de tip boutique şi o mare varietate de spaţii comerciale de lux. În inima sistemului se află centrul artistic şi cultural cu o faţadă flexibilă, ce poate fi schimbată pentru a modifica dramatic aspectul clădirii.

Inspirată din teatrele tradiţionale chinezeşti, clădirea cu trei etaje are o faţadă asemănătoare unor draperii din tuburi de bronz care seamănă cu bambusul. Aceste tuburi atârnă în trei straturi, creând ecrane semi-transparente în faţa ferestrelor şi balcoanelor.

Faţada mobilă a Centrului de Finanţe Bund, Shanghai

Atunci când designul a fost anunţat pentru prima dată, arhitecţii au descris această faţadă ca fiind un „voal în mişcare, care se adaptează la utilizarea schimbătoare a clădirii şi dezvăluie scena de pe balcon şi panoramele dinspre Pudong.”

Detaliile despre clădire sunt puţine în momentul de faţă.

Toate fotografiile îi aparţin lui Laurian Ghinitoiu.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!