China realizează cea mai lungă pasarelă de ciclism din lume

Publicitate

Dissing + Weitling finalizează cea mai lungă rută de ciclism din lume, în China.

China realizează cea mai lungă pasarelă de ciclism din lume
Publicitate

Firma daneză Dissing + Weitling Architecture a finalizat un traseu suspendat de ciclism în oraşul chinez Xiamen, despre care arhitecţii susţin că este cel mai lung de acest gen din lume.

Arhitecţii cu sediul în Copenhaga au proiectat Traseul Suspendat pentru biciclete din Xiamen pentru a acoperi cinci zone rezidenţiale majore şi trei centre de afaceri în Xiamen - un oraş situat în provincia Fujian din China.

Traseul de 7.6 kilometri este suspendat la cinci metri deasupra drumului, dar instalat chiar sub linia suspendată a autobuzelor de tranzit rapid, cunoscută sub numele de BRT, din zona centrală a oraşului.

China realizează cea mai lungă pasarelă de ciclism din lume

„Pasarela cu pistă exclusivă pentru biciclişti nu reprezintă doar prima de acest gen din China, ci, se întâmplă ca, de asemenea, să fie şi cea mai lungă din întreaga lume”, a declarat Dissing + Weitling Arhitecture, care a proiectat şi traseul de biciclete The Bicycle Snake din Copenhaga.

Dispunând de o podea verde, pista suspendată are o lăţime de 4.8 metri, pentru a permite mai multor biciclete să călătorească în mod simultan, una lângă alta. Unsprezece puncte de intrare şi de ieşire, inclusiv unul în buclă, furnizează navetiştilor acces la autobuze şi staţii de BRT, la pasaje superioare, mall-uri şi alte clădiri publice.

Poduri pietonale, rampe, sensuri giratorii, parcare pentru biciclete şi pavilioane de service pentru biciclete sunt, de asemenea, incluse de-a lungul traseului.

China realizează cea mai lungă pasarelă de ciclism din lume

Conducerea oraşului Xiamen împreună cu Organizaţia „Planificarea Municipală şi Administrarea Proiectelor Xiamen”, au comandat traseul pentru a diminua congestionarea traficului şi pentru a promova forme mai ecologice şi mai durabile de transport în oraş.

„Bicicletele revin la modă în rândul orăşenilor din China, în cea mai mare parte din cauza blocajelor de trafic, omniprezente, deşi mulţi sunt, de asemenea, recunoscători şi pentru beneficiile sale asupra sănătăţii şi a mediului”, au explicat arhitecţii. „Ca să nu mai vorbim de faptul că apucând de bicicletă reprezintă un mod eficient, uşor şi distractiv de a ne deplasa prin oraşe, în special pentru distanţe scurte”, au mai continuat ei.

China realizează cea mai lungă pasarelă de ciclism din lume

În continuare, sunt adoptate noi trasee de ciclism, proiectate pentru a oferi toate condiţiile necesare unui transport prin oraşe ecologic şi sigur. Alte trasee, marca Daan Roosegaarde, includ iluminări inspirate din modelele lui Van Gogh, iar, în mod similar, şi Foster + Partners a prezentat un concept de a construi o reţea de trasee pentru ciclism, suspendate deasupra căilor ferate din Londra.

China realizează cea mai lungă pasarelă de ciclism din lume China realizează cea mai lungă pasarelă de ciclism din lume

 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!