NASA lansează o compilaţie de zgomote ciudate, convertite din emisiile radio ale planetelor şi stelelor.
- Compilaţia, distribuită pe Soundcloud, include 22 de fragmente ale unor sunete „spaţiale”
- Acesta dezvăluie o nouă perspectivă uimitoare asupra planetelor şi a altor obiecte misterioase
- Oamenii de ştiinţă au convertit emisiile radio colectate în cadrul diferitelor misiuni NASA
NASA a lansat o compilaţie înfricoşătoare a unor zgomote din spaţiu, aducând la viaţă emisiile radio capturate de navele sale spaţiale în timpul călătoriei prin sistemului solar.
Colecţia, distribuită sub forma unei noi liste audio pe Soundcloud, include totul de la vuietul susurului fulgerelor de pe Jupiter până la straniile bubuituri ale stelelor. Pentru a dezvălui sunetele evazive, oamenii de ştiinţă au convertit emisiile radio colectate în cadrul diferitelor misiuni, în unde sonore.
Derulaţi în jos pentru videoclip
Compilaţia include 22 de fragmente ale unor sunete „spaţiale”, care dezvăluie o nouă perspectivă uimitoare asupra planetelor şi a altor obiecte misterioase din sistemul nostru solar. Iată câteva exemple din lista de redare.
„Avântându-ne în adâncurile universului nostru, nave spaţiale galante bântuie cosmosul, captând imagini ale minunilor celeste”, comentează NASA. Unele nave spaţiale dispun de instrumente capabile să surprindă emisiile radio. Atunci când oamenii de ştiinţă convertesc aceste valori în unde sonore, rezultatele sunt extraordinare de ascultat.
Lista audio include şi un clip care surprinde momentul când nava spaţială Juno a traversat graniţa câmpului magnetic al lui Jupiter pe 24 iunie 2016, capturând întâlnirea sa remarcabilă cu şocul de arc, timp de două ore.
Deasemenea, se dezvăluie vuietul - asemănător valurilor deferlante - undelor de plasmă care susură în spaţiu, capturate de instrumentul EMFISIS aflat la bordul sondei Van Allen marca NASA. Și lista de redare conţine numeroase exemple de emisii radio ale lui Saturn, adunate de fosta navă spaţială Cassini.
Colecţia, distribuită sub forma unei noi liste audio pe Soundcloud, include totul de la vuietul susurului fulgerelor de pe Jupiter până la straniile bubuituri ale stelelor.
Cassini şi-a încheiat misiunea pe 15 septembrie, din cauza unei căderi dramatice prin atmosfera planetei Saturn. Oamenii de ştiinţă spun că vor studia datele colectate de navă mulţi ani la rând.