Este acest teren de fotbal, cel mai remarcabil din lume?

Publicitate

Stadionul din Henningsvær se află în mijlocul unui peisaj brut din Marea Norvegiei.

Este acest teren de fotbal, cel mai remarcabil din lume?
Publicitate

Stadionul Henningsvær Idrettslag din micul sat pescăresc Henningsvær, situat pe două insule mici din Lofoten, în Norvegia, abia dacă poate fi numit stadion; Nu are tribune - doar câţiva metri de asfalt turnat în jurul terenului - şi este folosit doar pentru fotbal amator. Dar locaţia sa este maiestuoasă.

Stadionul este situat pe o insulă stâncoasă, înconjurată de privelişti uimitoare, alcătuite din munţi teatrali şi vârfuri crestate, largul mării şi golfuri adăpostite. Terenul de fotbal a fost aşezat prin nivelarea pietrei solide din partea cea mai sudică a insulei Hellandsøya, rezultând un peisaj în stare foarte brută, decorat de un număr copleşitor de tarabe şi platforme de batog pentru uscarea codului. În jurul perimetrului stadionului se află o fâşie de asfalt care serveşte atât ca tribune pentru mulţimi, cât şi ca parcare. Capacitatea mică a stadionului pare suficientă, având în vedere cei aproximativ 500 de locuitori ai satului Henningsvær, din comuna Vågan, provincia Nordland.

Este acest teren de fotbal, cel mai remarcabil din lume?

Terenul este prevăzut cu gazon artificial, folosit în cea mai mare parte a timpului, de către membrii clubului de amatori Henningsvær IL pentru a instrui copiii locali. Nelipsite sunt şi reflectoarele, special montate pentru meciurile de seară.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!