În America s-a interzis oul Kinder

Publicitate

Toată lumea cunoaşte şi iubeşte oul Kinder.

În America s-a interzis oul Kinder

Toată lumea cunoaşte şi iubeşte oul Kinder: de la prezentarea oficială în anul 1974 a micii surprize din plastic ascunse în ciocolată cu lapte în forma de ou, şi până astăzi, s-au vândut în lume peste 30 de miliarde de bucăţi. Există totuşi un loc, unde legea interzice importul şi comercializarea acestui produs. Populaţia acestui teritoriu este renumită ca fiinde cea mai mare consumatoare de ciocolată şi dulciuri, din toată lumea. Nu vorbim despre alt teritoriu decât cel al Statelor Unite ale Americii.

Publicitate

În anul 1938, în America a intrat în vigoare Actul Federal pentru Alimente, Medicamente şi Cosmetice sau FFDCA (Federal Food, Drug, and Cosmetic Act), ce reglementează aspectele legate de sănătate şi siguranţă ale consumatorilor. Una dintre legile impuse de către FFDA implică şi interzicerea importului şi/sau comercializării unui produs alimentar în interiorul căruia pot exista obiecte non-alimentare şi necomestibile - cu excepţia cazurilor în care obiectele necomestibile devin ajutătoare, cum ar fi îngheţata pe băţ.

Oul Kinder Surpriză - a cărui idee este chiar aceea de a oferi o mini surpriză cumpărătorului - cate sub interdicţia legii, astfel în anii şaptezeci, când Ferrero a lansat gustarea dulce, nu a primit aprobarea pentru import în SUA. De atunci, atât compania cât şi fanii ciocolăţii, au încercat să-şi impună punctele de vedere, însă aprobarea nu a mai venit. Federaţia responsabilă cu siguranţa alimentelor nu îşi modifică poziţia: oul Kinder Surprise este periculos, pentru că oricând consumatorul poate înghiţi părţile din plastic necomestibile şi se poate chiar sufoca.

În 2012, fanii au încercat şi printr-o petiţie semnată şi înaintată la Casa Albă, însă colectarea semnăturilor nu a avut succes, având în vedere faptul că nu s-au strâns destule semnături civile pentru ca cererea să fie luată în considerare.

În America există fel de fel de legi ciudate, pe care bineînţeles nu le respectă toată lumea, câteva exemple se regăsesc şi pe internet. Interzicerea oului Kinder nu intră în această categorie de legi “libere”, o lege extrem de exigentă, care este respectată fără dar şi poate, în special la graniţe, spre exemplu, la cea cu Canada, deoarece acolo se comercializează oul Kinder. Anual sunt confiscate peste 25 de mii de bucăţi. Cât despre pedeapsa pentru contrabanda de Kinder, nu sunt clare legile, însă informaţiile din presă estimează undeva între 300 şi 2500 de dolari.

Inderdicţia este des utilizată în favoarea producătorilor de ciocolată, aceştia clonând oul Kinder şi creând fel de fel de produse similare. Spre exemplu, anul trecut, o firmă a lansat pe piaţă un ou de ciocolată, care la desfacerea ambalajului, produsul de desprinde în două în mod automat şi dezvăluie o jucărie din plastic.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!