Regula de 30 de secunde a fotografiei selfie

Publicitate

Muzeul The Broad impune o regulă bizară în cadrul unei expoziţii.

Regula de 30 de secunde a fotografiei selfie
Publicitate

Vizitatorii celei mai recente expoziţii a artistei Yayoi Kusama de la The Broad - un nou muzeu de artă contemporană, inaugurat la Los Angeles în anul 2015 - au voie să petreacă doar 30 de secunde în cadrul fiecărui montaj, pentru a preveni ca amatorii de selfiuri să creeze cozi mari.

Galeria de artă din Los Angeles a impus limita strictă de timp pentru spaţiul unde sunt asamblate oglinzile Infinity, o serie de şase montaje ale artistei japoneze, în scopul de a determina vizitatorii să treacă la următoarele montaje, mai repede.

Cei interesaţi vor fi nevoiţi să-şi asigure plinul de fotografii selfie, încadrându-se în limita de 30 de secunde, înainte de a fi conduşi către următorul ansamblu. Cele şase camere cu oglinzi Infinity sunt cutii mici, care utilizează lumină şi oglinzi în scopul de a crea o iluzie optică.

Regula de 30 de secunde a fotografiei selfie

Aşa-numita „regulă a fotografiei selfie” ar trebui să reuşească să împiedice ca aceste spaţii să devină prea aglomerate - evitând accidentele de genul cel de anul trecut, unde un vizitator stângaci, care încerca să realizeze o autofotografie de grup, a reuşit să distrugă unul dintre renumiţii dovleci ai artistei Kusama.

De asemenea, ar trebui să sporească şi numărul persoanelor care pot vizita expoziţia fără a deţine unul dintre cele 90.000 de bilete în avans, vândute în doar câteva ore. Însă conform revistei Artnet, cei invitaţi la previzualizarea expoziţiei de la începutul lunii s-au simţit „stresaţi” de noua regulă. „Am fost puţin stresat, pentru că aveam parcă doar o clipă pentru a face poze”, a declarat un vizitator, la ieşirea din cadrul expoziţiei Sufletele a milioane de ani lumină depărtare.

Regula de 30 de secunde a fotografiei selfie

Pe parcursul expunerii de la galeria Victoria Miro din Londra de anul trecut, operele oglinzilor Infinity al lui Kusama, au fost împărtăşite la sfârşit de către vizitatori, prin intermediul platformei Instagram. Deşi lucrările lui Kusama au câştigat o audienţă mult mai mare în ultimii ani, artista lucrează în branşă, încă din anii 1960.

Ea îşi creează operele într-un studio aflat lângă instituţia psihiatrică din Tokyo, unde şi-a petrecut jumătate din viaţă, în mod voluntar, începând cu anul 1977, după ce a susţinut că a avut halucinaţii vizuale şi auditive toată viaţa sa.

Yayoi Kusama: Expoziţia Infinity Mirrors a fost deschisă publicului la 21 octombrie 2017 şi va rămâne în incinta muzeului The Broad până la 1 ianuarie 2018.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!