Posterele de recrutare ai exploratorilor pe Marte

Publicitate

NASA recrutează exploratori şi colonişti.

Posterele de recrutare ai exploratorilor pe Marte
Publicitate

Continuând cu tema scenariilor spaţiale imaginare, NASA a lansat un nou set de postere, făcând apel la exploratori să li se alăture în călătoria pe Marte. Desenate în stilul similar al posterelor NASA futuristice, reprezentând turismul spaţial şi înfăţisând exoplanetele şi sistemele solare îndepărtate, ca destinaţii turistice, la fel şi noile postere „Căutăm exploratori marţieni”, înfăţişează diferitele roluri pe care le-ar avea exploratorii în scopul colonizării planetei roşii. Printre aceste roluri se numără inspectori, fermieri, tehnicieni, profesori şi aşa mai departe.

Potrivit site-ului NASA, aceste postere au fost comandate initial pentru o expoziţie la Complexul Centrului Spaţial Kennedy, din Florida, în 2009. Afişele au fost lansate online ca postere la rezoluţie mare şi imprimabile, anul acesta în jurul lunii iunie. NASA se mai poate lăuda şi cu proiectul „Viziuni ale viitorului”.

Seria de postere „Visions of the Future” vine direct de sub mâna echipei de design de la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California. Jet Propulsion Laboratory (JPL) este un centru federal de cercetare şi de dezvoltare al NASA.  Ei împărtăşesc o viziune a cum ar putea arăta călătoriile oamenilor, în cazul părăsirii planetei noastre în scop de serviciu, pe alte planete. Toate cele 14 imagini au un aer vintage, cu desene luminose şi izbitoare. Afişele pot fi descărcate gratuit de pe site-ul oficial NASA.

Posterele de recrutare ai exploratorilor pe Marte

„Ne-am dorit să proiectăm o expoziţie care să sugereze viitorul explorării spaţiale şi să inspirăm tinerii pentru a deveni interesaţi - şi poate, să devină viitoarea noastră forţă de muncă în domeniul ştiinţei, ingineriei şi astronauticii”, spune Andrea Farmer, managerul de relaţii publice al complexului. Chiar dacă o excursie pe Marte ar părea destul de incitantă, nu ar fi nicidecum atât de uşoară şi romantică precum prezintă aceste postere.

„Este o opţiune, nu un necesar”, a spus John Logsdon, profesor emerit la Institutul de Politică Spaţială de la Universitatea George Washington din Washington, DC., într-un interviu anterior. „Marte este departe, e greu de ajuns acolo şi costă o mulţime de bani.”

Posterele de recrutare ai exploratorilor pe Marte Posterele de recrutare ai exploratorilor pe Marte Posterele de recrutare ai exploratorilor pe Marte Posterele de recrutare ai exploratorilor pe Marte

 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!