Micul oraş din Noua Zeelandă care are prea multe joburi disponibile

Publicitate

Kaitangata, din Insula de Sud, oferă pachete la preţuri atractive de case şi terenuri, în speranţa că vor tenta orăşenii să se mute acolo.

Micul oraş din Noua Zeelandă care are prea multe joburi disponibile
Publicitate

Un oraş micuţ din Noua Zeelandă are o problemă unică - există prea multe joburi, prea multe case şi prea puţini oameni se le ocupe.

Astfel, cei 800 de oameni din orasul pitoresc Kaitangata au apelat la o metodă inedită de a recruta noi locuitori în oraş. Proiectul constă în promovarea pachetelor speciale, care includ case şi terenuri în comunitatea rurală, pentru atractivul preţ de 122.000 de lire sterline. Celor care vor să se mute aici li se ofera pământ pentru a-si construi casa si o suma de , in speranta ca cei care vor sa scape de orasele supraaglomerate vor alege sa se mute intr-un oras linistit si frumos.

Bryan Cadogan, primarul districtului Clutha care include satul Kaitangata, estimează că în district, în total, sunt 1.000 de joburi vacante, iar rezidenţii se află în imposibilitate de a face faţă cererii.

Micul oraş din Noua Zeelandă care are prea multe joburi disponibile

„Cand nu eram angajat şi nu aveam cu ce să îmi întreţin familia, această comunitate mi-a oferit o şansă şi acum, cred că este momentul să ajutăm şi noi familiile care au nevoie. Avem doar doi tineri şomeri - nu 2%, doar doi şi atât”, a declarat primarul.

Majoritatea angajaţilor din districtul Clutha lucrează în industriile primare - incluzând tehnologia de prelucrare a laptelui şi tehnologia congelării - şi timp de mai mulţi ani, aceştia erau oarecum obligaţi să utilizeze autobuzul ca mijloc de deplasare, din zona oraşului Dunedin, care se află la o oră distanţă.

„Nu îmi vine să cred cum sunt obligate să trăiască familiile sărace din zilele noastre”, a comentat Cadogan, care este un localnic născut şi crescut în zonă. „Elementele unei vieţi decente, lipsesc cu desăvârşire din vieţile acestor familii, precum deţinerea propriei case şi câştigul pâinii de zi cu zi pentru cei de acasă. Acestea au devenit vise imposibile. Pentru foarte mulţi oameni din Noua Zeelandă, acest vis rămâne doar o fantezie şi acest lucru mă întristează.”

Micul oraş din Noua Zeelandă care are prea multe joburi disponibile

Agricultorul Evan Dick este un rezident a treia generaţie în Kaitangata şi reprezintă unitatea de recrutare a satului. El oferă pachete promoţionale care includ case şi terenuri, având în umbra sa banca, avocaţi şi serviciile comunităţii locale, pentru a satisface nevoile oricărui lucrător plătit cu ora, interesat să se mute în zonă.

„Aceasta este o comunitate de modă veche, nu ne încuiem uşile la casă, ne lăsăm copii liberi să alerge pe străzi. Avem locuri de muncă, avem case, dar nu avem oameni. Vrem să readucem la viaţă acest oraş şi aşteptăm rezidenţi cu braţele deschise.”

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!