Ursul Koala cu ochi de culori diferite

Publicitate

Un urs koala cu o malformaţie genetică extrem de rară ce l-a înzestrat cu ochi de culori diferite, a fost descoperit în Queensland, după ce a fost lovit de o maşină la nord de Brisbane.

Ursul Koala cu ochi de culori diferite
Publicitate

În Australia, a fost găsit un urs koala cu un ochi albastru şi unul maro, pe care medicul veterinar l-a numit David Bowie. Ursul este un exemplar deosebit de rar. Tânăra femelă a fost lovită de o maşină în iunie şi transportată la spitalul Australia Zoo Wildlife. În prezent se află sub tratament la Clinica veterinară din Beerwah, oraş situat în apropiere de Brisbane.

Acest exemplar este unul deosebit de rar, întrucât la urşii Koala este neobişnuit să aibă ochii de culori diferite – a afirmat Dr. Sharon Griffiths, medicul veterinar care îl îngrijeşte. Doctoriţa l-a numit pe ursuleţ David Bowie, după numele celebrului cântăreţ care avea ochii de culori diferite.

Potrivit doctoriţei care a tratat micul ursuleţ, Dr. Griffiths, vederea lui Bowie nu a avut de suferit în urma accidentului. „În afara faptului că a fost extrem de norocoasă, micuţa Bowie, este, de asemenea, şi foarte specială. Ea este un caz unic, întru-cât heterocromia nu este o malformaţie întâlnită la această specie de animale; cel mai adesea se întâlneşte la mamiferele domestice precum câini şi pisici”, a adăugat Dr. Griffiths.

Ursul Koala cu ochi de culori diferite

Spitalul a declarat că malformaţia a fost rezultatul unei gene recesive moştenită de la părinţi, ce afectează pigmentarea irisului. Bowie a mai fost tratată şi de o cistită uşoară. După vindecare, Bowie, femela Koala, va fi lăsată în libertate. 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!