Leagănul magic de la sfârşitul lumii

Publicitate

Facem apel la toţi iubitorii de aventură şi pasionaţii de sporturi extreme: iată un loc ce nu trebuie să lipsescă din lista de dorinţe.

Leagănul magic de la sfârşitul lumii
Publicitate

Adânc în inima sălbăticiei ecuatoriene se află o staţie de monitorizare seismică, într-un copac, cunoscută sub numele de Casa del Arbol. Scopul său este de a observa vulcanul Tungurahua, un vulcan activ din apropiere, aflat în Anzii Cordilieri din Ecuador. Tungurahua, de 5.020 metri înălţime, aflat la 130 de kilometri sud de Quito, este supravegheat constant de când a intrat în erupţie, în 1999.

Casa din Copac, aşa cum sugerează şi denumirea sa, este o micuţă casă construită într-un copac, la marginea unui canion. „Simpla” vedere panoramică îşi merită tot efortul de a face excursie până acolo, însă pentru dependenţii de adrenalină, casa a pregătit şi un mic bonus - un leagăn deasupra prăpastiei. Adevărata atracţie se învârte în jurul acestui leagăn în stare brută, construit manual, agăţat de una dintre ramurile copacului-gazdă a căsuţei.

Leagănul magic de la sfârşitul lumii

Fără nici un ham, lanţ sau orice alt element de siguranţă care să asigure leagănul (nimic mai mult decât o bucată destul de mică de lemn, legată cu o frânghie de o tijă de metal), acesta atrage curioşi care să se dezmierde în aerul proaspăt din canion. Istoria leagănului nu este clară - poate că a fost creat de un seismolog fantezist sau cineva care preferă să-ţi trăiască viaţa la maxim.

Foarte mulţi vizitatori se urcă pe acest leagăn doar pentru a vedea cum este legănatul în gol, iar internetul este plin de fel de fel de oameni atârnând peste abis. Se spune că este o modalitate foarte bună de amuzament, atunci când norii blochează vederea vulcanului Tungurahua.

Magicul leagăn de la sfârşitul lumii este amplasat la o altitudine nu mai mică de de 2.660 metri.

Leagănul magic de la sfârşitul lumii Leagănul magic de la sfârşitul lumii

 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!