Cât de multe date generează întreaga lume în fiecare minut?

Publicitate

Nouăzeci la sută din datele din lumea de azi au fost create doar în ultimii doi ani.

Cât de multe date generează întreaga lume în fiecare minut?
Publicitate

Ieşirea noastră curentă de date este de aproximativ 2.5 cvintilioane de biţi pe zi. Odată ce lumea devine în mod constant din ce în ce mai conectată prin intermediul unui număr tot mai mare de dispozitive electronice, este clar că numărul de mai sus va creşte încontinuu în următorii ani.

Domo tocmai şi-a lansat cea de-a cincea statistică infografică anuală privind generarea de date şi comportamentul online al lumii întregi, numită „Datele nu dorm niciodată 5.0.” Comparativ, putem verifica infograficul din 2016, aici.

Ca un întreg, populaţia internaută a crescut cu 7.5 la sută din 2016 şi include acum peste 3,7 de miliarde de oameni. Din punct de vedere al utilizării de date suntem ditamai neamul online. În medie, numai SUA emite în fiecare minut 2.657.700 gigabiţi de date pe Internet.

Cât de multe date generează întreaga lume în fiecare minut?

Creşterea platformelor media şi ale serviciilor de pe Internet au zile bune, însă nu chiar toate. Amazon, YouTube şi Netflix sunt unii dintre cei mai mari utilizatori ai lăţimii de bandă a Internetului. În timp ce Amazon se bucură de profituri record (în jur de 258.751 de dolari din vânzări pe minut, aflându-se în creştere faţă de cei 222.283 de dolari de anul trecut) şi YouTube rulează mai mult ca niciodată (4.14 milioane de videoclipuri vizionate pe minut), Netflix a înregistrat o scădere de 20% a numărului de ore pe care spectatorii l-au petrecut vizionând emisiuni pe minut comparativ cu 2016.

Deşi părem să ne petrecem zilele ghemuiţi deasupra unui laptop sau al unui smartphone în interior, totuşi părem foarte preocupaţi de vreme. Site-ul Weather Channel a primit un potop de 18 de milioane de solicitări ale prognozei meteo, o creştere cu 22 la sută faţă de raportul anterior.

Raportul anului trecut a constatat că peste 3.5 milioane de mesaje text au fost trimise în fiecare minut. Acum avem aproximativ 15.2 de milioane de mesaje text, adică o creştere de 334 la sută.

Cât de multe date generează întreaga lume în fiecare minut?

Alte repere ale raportului vizual includ: Uber execută 45.787 de deplasări în fiecare minut, Spotify adaugă 13 piese noi, scriem postări pe Tweeter de 456.000 ori, publicăm 46.740 de fotografii pe Instagram, căutăm pe Google de 3.6 de milioane de ori şi publicăm 600 de editări de pagini noi pe Wikipedia, în fiecare minut. Internetul, de asemenea, se confruntă cu 103.447.520 de e-mailuri spam în fiecare minut.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!