Zilele „speciale” pot fi reţetă pentru divorţ

Publicitate

Cuplurile care s-au căsătorit în zile semnificative sau deosebite, cum ar fi Ziua Îndrăgostiţilor sau 9/9/99 sunt mai susceptibile de a divorţa decât cele care au ales date „obişnuite”, pentru mult aşteptatul „da”.

Zilele „speciale” pot fi reţetă pentru divorţ
Publicitate

Cercetările efectuate de economiştii de la Universitatea din Melbourne au demonstrat că în termen de nouă ani, mai mult de una din cinci căsătorii încheiate de Ziua Îndrăgostiţilor s-au destrămat. Studiul, considerat a fi primul de acest gen, a luat în considerare soarta a peste un milion de căsătorii, de peste 15 ani. Profesorul David Ribar a declarat că nunţile sărbătorite la datele „cu noroc”, au avut între 18 şi 36 la sută mai multe şanse de a ajunge la divorţ.

Raportul, „Nu este ziua ta norocoasă: Riscurile divorţurilor în cazul nunţilor din zile speciale şi deosebite” a concis că persoanele căsătorite în zile speciale, cel mai probabil mai fuseseră căsătorite anterior şi aveau deja copii. Prof. Ribar a declarat că acele cupluri, căsătorite la date speciale, au fost influenţate, mai mult de forţele externe, decât de ceea ce se întâmplă în relaţia lor. „Cuplurile care se căsătoresc la date obişnuite, pot fi mai puternic influenţate de caracteristicile relaţiilor lor şi compatibilitatea acestora, faţă de cuplurile care se căsătoresc la date speciale”, a spus Prof. Ribar.

Zilele „speciale” pot fi reţetă pentru divorţ

„Cuplurile motivate de procesele interioare, îşi iau un angajament mai profund, atunci când decid să se căsătorească, având având la bază calitatea relaţiilor lor. Alte cupluri sunt influenţate de lucruri provenite dinafara relaţiei lor, cum ar fi un eveniment petrecut, mulţumită căruia s-au cuplat - sau o oportunitate de a se căsători într-o anumită zi.”

Preotul de cununii David Schneider a spus: „Am întâlnit atâtea mirese care mi-au spus că au ales o dată anume pentru ca mirele să îşi poată aminti cu uşurinţă”. Cuplurile asiatice au preferat datele care încorporau cifra opt, a mai adăugat Schneider. 08 august 2008 a fost una dintre cele mai aglomerate zile din acel an. Cercetătorii au studiat 15 zile de Valentine, 13 date formate din acelaş număr (de exemplu 12/12/12), 11 zile cu date consecutive (cum ar fi 8/9/10) şi 12 zile în care se repeta cifrele zilei şi lunii (precum 20/01/2001).

Zilele „speciale” pot fi reţetă pentru divorţ

Un fericit cuplu din Mornington, Victoria, pe numele lor Alicia şi Phillip Watters, au schimbat jurămintele de Ziua Îndrăgostiţilor anul trecut. D-na Watters a declarat că data a fost importantă pentru ea. „Noi am ales această dată pentru că reprezintă ziua de naştere a tatălui meu. El a decedat acum aproximativ opt ani.” Ea a mai spus că această alegere îi va ajuta să reţină data aniversării lor.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!