S-a descoperit îngheţata contra mahmurelii!

Publicitate

După o petrecere, fiecare are propria reţetă împotriva mahmurelii: fie un duş rece, fie mai multe pahare cu apă rece băute, fie consumul de murături.

S-a descoperit îngheţata contra mahmurelii!
Publicitate

Un nou remediu împotriva mahmurelii a fost inventat în Coreea de Sud: îngheţata. De vineri, 20 mai, lanţul de supermarketuri „Whitme FS” din Coreea de Sud a început comercializarea îngheţatei intitulată „Gyeondyo”, care în traducere înseamnă „Stai!”.

Îngheţata este concepută pentru a diminua efectele negative ale unei nopţi bogate în băuturi. Potrivit unei declaraţii a lanţului de supermarketuri, denumirea „Gyeondyo” rezultă din faptul că produsul este „destinat să ajute oamenii care trebuie să meargă la muncă, după o noapte de petrecere”. Îngheţata se bazează pe un remediu antic şi este realizată din fructele arborelui japonez de stafide. În Coreea, fructele acestui copac sunt folosite încă din secolul al XVII-lea ca remediu pentru greaţă, în timpul călătoriilor lungi, sau pentru consumul excesiv de alcool.

De asemenea, fructele au proprietăţi benefice asupra ficatului şi sunt folosite în industria medicamentelor. Îngheţata are un gust dulce-acru de grapefruit. Ideea de a lansa pe piaţa din Coreea de Sud o îngheţată contra mahmurelii nu este o surpriză, deoarece, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţara are cel mai mare consum de alcool din Orientul Îndepărtat şi industria locală realizează vânzări anuale de 126 de milioane de dolari din remedii antimahmureală.

S-a descoperit îngheţata contra mahmurelii!

Și dacă funcţionează întradevăr, mica specialitate pe băţ ar putea ajuta mahmureli sud-coreene în masă. Sud-coreenii consumă în medie 12,3 litri de băutură alcoolică pe an, ceea ce duce la o pierdere de aproape 8 miliarde de dolari, datorită randamentului şi productivităţii scăzute, a costurilor medicale, şi la decese precoce (în 2013). Mahmureala este ceva atât de important în Coreea de Sud, încât Psy şi Snoop Dogg au creat un clip video împreună, intitulat „Hangover”, care oferă versuri precum „mahmureală, mahmureală, mahmureală, mahmureală, mahmureală." Clipul mai prezintă şi un remediu contra mahmurelii, destul de popular, numit Hut-gae Condition.

Aşadar, coreenii care nu se pot autovindeca de mahmureală prin somn, vor beneficia de un nou mod prin care mahmureala îi va părăsi de plictiseală: îngheţata Gyeondyo. Din păcate pentru restul oamenilor mahmuri din întreaga lumea, aceştia vor trebui să se mulţumească tot cu ceea ce funcţiona şi până acum, a doua zi. Sau se pot alătura alchimiştilor amatori de pretutindeni şi să creeze împreună o ingheţată „vindecătoare” de mahmureală.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!