Unde se află cei mai graşi oameni din America?

Publicitate

Acestea sunt cele mai corpolente state din America, potrivit unui nou studiu.

Sursă: WalletHub

Multe dintre aceste state se află printre cele mai expuse hipertensiunii arteriale, colesterolului ridicat şi a diabetului de tip 2.

Publicitate

În ultimele decenii, Statele Unite au fost în mare măsură asociate cu obezitatea, în întreaga lume, dar care state sunt care provoacă această proastă reputaţie?

Un nou studiu de pe site-ul de finanţe personale WalletHub, a clasificat toate cele 50 de state, inclusiv Districtul Columbia, într-o serie de parametri legaţi de greutate şi de sănătate. Studiul a creat un set de date care este de nelipsit în ceea ce priveşte înţelegerea stării de sănătate a acestei naţiuni.

Statele care s-au dovedit a fi cele mai obeze în ansamblu, conform unor parametri bazaţi atât pe procentul persoanelor obeze, cât şi pe cel al persoanelor supraponderale dintr-un stat, au fost Mississippi, Virginia de Vest, Tennessee, Arkansas şi Louisiana, în ordine descrescătoare.

Majoritatea acestor state prezintă, de fapt, procente destul de scăzute ale adulţilor şi copiilor supraponderali, însă au acumulat unele dintre cele mai mari procente ale adulţilor şi copiilor obezi. Spre exemplu, Louisiana se clasează pe locul patru cu mai mic procent al adulţilor supraponderali, dar are procentul maxim în ceea ce priveşte adulţii obezi.

Unde se află cei mai graşi oameni din America?

Acest lucru sugerează că supraponderabilitatea se poate transforma rapid în obezitate în statele care deţin recordul stării de sănătate precară. Aceste state, de asemenea, se clasează în parametrii conform cărora există unele alegeri complet nesănătoase în ceea ce priveşte stilul de viaţă.

Mississippi, statul aflat pe locul al doilea cu cel mai mare procent de adulţi şi copii obezi, este evaluat ca fiind statul cu cel mai mare procent de adulţi inactivi şi adulţi care mănâncă mai puţin de o porţie de fructe sau legume pe zi.

Multe dintre aceste state se află printre cele mai expuse hipertensiunii arteriale, colesterolului ridicat şi a diabetului de tip 2. Pe de altă parte a spectrului, statele cele mai puţin opulente, evaluate conform parametrilor în cauză, sunt Colorado, Massachusetts, Utah, Hawaii şi Montana.

Unde se află cei mai graşi oameni din America?

Colorado prezintă cel mai mic procent de adulţi obezi, iar New Hampshire are cea mai mică valoare în rândul copiilor. Cetăţenii acestor state par să favorizeze alegeri mai sănătoase în ceea ce priveşte stilul de viaţă. Colorado, statul cu cel mai mic procent de supraponderabilitate ori obezitate, dintre toate naţiunile, se mândreşte cu cel mai mare număr de adulţi activi din punct de vedere fizic.

Mulţumită prezentului studiu, putem înţelege mai bine problemele de sănătate ale naţiunii americane şi putem observa inegalitatea prin care sunt acestea divizate.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!