Peştera Phraya Nakon, templul divin al naturii

Publicitate

Plină cu folclor thailandez, cu o diversitate remarcabilă de floră şi faună, peştera ascunde un templu vechi de 127 de ani, scăldat în razele naturale ale soarelui.

Peştera Phraya Nakon, templul divin al naturii
Publicitate

Amplasată la adâncime în Parcul Naţional Khao Sam Roi Yot al Thailandei, la aproximativ 300 de kilometri spre sud faţă de Bangkok, Peştera Phraya Nakon este una dintre cele mai rafinate peşteri din Thailanda şi, cu siguranţă, una dintre cele mai fotografiate.

Principala atracţie o reprezintă pavilionul Kuha Karuhas, situat în interiorul splendidei Phraya Nakhon. Pavillionul a fost construit de către regele Chulalongkorn (Rama al V-lea), în 1890, după ce a vizitat locul şi s-a îndrăgostit de frumuseţea acestuia. Mai târziu, atât regele Prajadhipok (Rama al VII-lea), cât şi actualul rege al Thailandei, Regele Bhumibol Adulyadej (Rama al IX-lea) au vizitat, de asemenea, peştera. Camera principală conţine semnăturile regelui Rama al V-lea şi ale regelui Rama al VII-lea, scrijelite direct pe perete.

La peşteră se poate ajunge pe jos de la plaja Laem Sala din interiorul parcului. Cărarea în pantă care duce spre peşteră este abruptă şi se află pe un teren accidentat, însă se înconjoară cu o privelişte încântătoare.

Peştera Phraya Nakon, templul divin al naturii

Phraya Nakhon este formată, de fapt, din două doline ale căror acoperiş s-a prăbuşit, astfel permiţând pătrunderea soarelui, iluminarea naturală având loc în special dimineaţa, prin razele care încălzec locul asemeni unui basm. De altfel, prima parte a zilei este momentul recomandat pentru vizitare. Peştera a fost numită după Phraya Nakhon, conducător al oraşului-stat Nakhon Si Thammarat, care a descoperit-o din greşeală în urmă cu peste 200 de ani, atunci când un vânt puternic i-a forţat nava la ţărm.

Peştera Phraya Nakon, templul divin al naturii Peştera Phraya Nakon, templul divin al naturii

 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!