Oraşul în care putem închiria un apartament cu 1 euro pe an

Publicitate

Cartierul a fost construit acum 500 de ani de către Jakob Fugger „cel bogat”, un bancher înstărit.

Oraşul în care putem închiria un apartament cu 1 euro pe an

Ausburg este un mic oraş universitar şi un centru turistic situat la 50 km de München şi capitala Bavariei. Oraşul a fost fondat de romani în secolul I d. Hr şi este unul dintre cele mai vechi oraşe din Germania. Mai puţin cunoscut este faptul că tot aici se află şi cartierul Fuggerei, cel mai vechi complex rezidenţial social din lume cu cea mai mică chirie.

Publicitate

Deşi pare greu de crezut, în cartierul Fuggerei, chiriile nu au mai crescut de mai bine de 500 de ani, astfel chiria pentru a locui aici este de doar 88 de eurocenţi pe an, echivalentul unui dolar.

Cartierul a fost construit acum 500 de ani de către Jakob Fugger „cel bogat”, un bancher înstărit, cu scopul de a-l transforma într-un complex de locuinţe pentru cei săraci, iar chiria impusă de el în anul 1520, echivalentul de astăzi a 88 de euro cenţi pe an, nu a fost niciodată modificată. Însă, pentru a putea închiria una dintre 67 de case sau un apartament din cele 147 cu 88 de eurocenţi, trebuie să fii o persoană cu credinţă în Biserica Catolică, să fii rezident în Augsburg de cel puţin doi ani, să te rogi de trei ori pe zi, pentru sufletul şi bunăstarea bancherilor, şi să fii înapoi acasă înainte de ora 22.00, când porţile cartierului se închid. Cine întârzie trebuie să plătească o amendă cuprinsă între 50 de euro cenţi şi un euro.

Aşa cum aminteam mai sus, Fuggerei este cel mai vechi complex de locuinţe sociale din lume încă în uz. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Fuggerei a fost puternic afectat de bombardamente, dar a fost reconstruit în stilul său original.

Începând cu anul 2011, taxa pentru un tur în Fuggerei este de 4 euro, de peste patru ori mai mare decât chiria anuală, plătită de cei care stau în acest cartier.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!