Nu putem trăi veşnic

Publicitate

Conform oamenilor de ştiinţă olandezi, durata vieţii umane este limitată.

Nu putem trăi veşnic
Publicitate

Cercetătorii olandezi spuneau că în timp ce speranţa de viaţă a crescut, nu a existat nicio schimbare majoră în durata maximă de viaţă din ultimii 30 de ani.

Cercetătorii olandezi din Haga - au susţin că au descoperit plafonul vârstei maxime în ceea ce priveşte durată de viaţă umană, în ciuda speranţei de viaţă aflată în continuă creştere datorită unei alimentaţii mai bune, a condiţiilor de viaţă mult îmbunătăţite şi a îngrijirii medicale avansate.

Studiind datele a 75.000 de olandezi a căror vârstă exactă s-a înregistrat la data decesului, statisticienii de la universităţile Erasmus din Tilburg, respectiv Rotterdam, au fixat plafonul maxim pentru durată vieţii de sex feminin la 115.7 ani. Bărbaţii s-au poziţionat uşor sub acest număr, şi anume la 114.1 ani în probele prelevate din datele care se întind pe ultimii 30 de ani, a menţionat profesorul John Einmahl, unul dintre cei trei cercetători din cadrul studiului.

Nu putem trăi veşnic

„În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar mai bătrâni dintre noi nu au îmbătrânit mai mult în ultimii treizeci de ani,” a declarat Einmahl a declarat. „Există cu siguranţă un fel de un zid aici. Desigur, speranţa medie de viaţă a crescut,” a explicat el, subliniind faptul că numărul de oameni împlinind vârsta de 95 de ani din Olanda, aproape s-a triplat. „Cu toate acestea, plafonul valorii maxime în sine nu s-a schimbat,” a adăugat el.

Durata de viată reprezintă un termen folosit pentru a descrie cât de mult trăieşte un individ, în timp ce speranţa de viaţă este durata medie de viaţă pe care indivizii dintr-o categorie de vârstă se pot aştepta să o aibă – o măsură a bunăstării sociale. Descoperirile olandezilor vin în urma celor ale cercetătorilor americani care anul trecut au susţinut un plafon similar de vârstă, dar cu adăugarea că persoanele cu durată excepţională de viaţă nu mai îmbătrânesc precum înainte.

Nu putem trăi veşnic

Einmahl şi cercetătorii lui au contestat cea din urmă descoperire, spunând că deducţiile lor rezultate în urma utilizării unui brand statistic numit „Teoria valorii extreme”, nu au arătat aproape nici o fluctuaţie în durată de viaţă maximă. Einmahl a spus că au existat totuşi excepţii precum Frenchwomen Jeanne Calment, care a decedat de bătrâneţe la vârsta de 122 ani şi 164 de zile. Calment rămâne cea mai bătrână femeie verificată până în prezent.

Teoria valorii extreme este un brand de statistici care măsoară date şi răspunde la întrebări în ceea ce privesc limitele extreme ale evenimentelor, cum ar fi durata de viaţă sau dezastre. Einmahl a declarat că rezultatele grupului său vor fi transmise spre publicare într-o revistă de recenzii, în următoarea perioadă.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!