Monstrul din Filipine

Publicitate

Crocodilul are 6,17 metri şi a fost botezat Lolong.

Monstrul din Filipine
Publicitate

Cel mai mare crocodil în captivitate, record certificat de Guinness Book of World Records, cântăreşte peste o tonă şi este suspectat că ar fi ucis două persoane în Filipine.

Sute de oameni şi-au părăsit locuinţele din apropierea mlaştinii Agusan, o rezervaţie naturală din insula Mindanao, Filipine, după ce atacurile unui crocodil uriaş au reuşit să stârnească panică generală. Isteria s-a declanşat în momentul în care o ambarcaţiune ce transporta elevi într-o excursie a fost atacată, iar o elevă în vârstă de 10 ani a fost, pur si simplu, decapitată.

Ambarcaţiunea-şcoală a fost lovită cu atâta putere încât doi dintre ocupanţii săi, doi elevi în vârstă de 10 ani, au fost aruncaţi prin aer în apele mlaştinii. Deşi reacţia supraveghetorilor a fost rapidă, ei reuşind să scoată imediat din apă unul dintre elevi, corpul fetiţei a dispărut instantaneu între valuri, el fiind recuperat abia după două zile.

„L-am vazut. Este un monstru uriaş. Are cel puţin nouă metri lungime”, afirma Ruel Hipulan, unul dintre însoţitorii grupului.

Aproximativ 100 de membri ai tribului Manobo şi-au părăsit locuinţele, în 2009, de teama unei posibile reapariţii a monstrului şi au anunţat că nu se vor întoarce decât în momentul în care acesta va fi prins. Experţii susţin că atacurile crocodililor s-au înmulţit peste măsură după ce pescuitul intensiv, precum şi inundaţiile recente, au determinat o scădere drastică a numărului de peşti. Lipsite de hrană, reptilele nu s-au sfiit să atace oamenii.

Crocodilul are 6,17 metri şi a fost botezat Lolong. El a fost capturat în mlaştinile Agusan, în septembrie 2011, după căutări care au durat mai bine de doi ani. Precedentul record era deţinut de Cassius, un crocodil australian de apă sărată cu o lungime de 5,48 metri.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!