Cea mai mare navă de croazieră din lume

Publicitate

Nava Harmony of the Seas marca Royal Caraibbean este pregătită pentru a oferi oamenilor de pretutindeni aventura vieţii lor.

Cea mai mare navă de croazieră din lume
Publicitate

Dar cu ce se diferenţiază Harmony de navele-surori, Oasis şi Allure of the Seas? Pentru început, cu doar 30 de centimetri - plus 1700 de tone (în total 226.963) şi capacitate mai mare cu 100 de pasageri (6780 pasageri în total). Ea este cea mai mare şi mai puternică navă de croazieră din largul mării şi măsoară cu 93 de metri mai mult decât legendarul Titanic. Printre multele sale caracteristici supradimensionate, Harmony are şapte „cartiere” diferite inclusiv Central Park şi Boardwalk, 20 de zone de luat masa, 23 uimitoare bazine de înot, precum şi un echipaj internaţional de 2.394 dornici de a satisface orice nevoie. Super-nava pare a fi, mai mult, un oraş plutitor decât un vapor. Costurile construcţiei? Pe puţin miliarde de dolari.

Cea mai mare navă de croazieră din lume

Cu o lungime de 356 de metri, o lăţime de 65 de metri nava dedicată relaxării la soare şi distracţiei se laudă şi cu + VOOM Wi-Fi, acesta fiind cel mai rapid internet din larguri. În calitate de al treilea membru al clasei Oasis, Harmony of the Seas este foarte asemănătoare cu cele două nave-surori. Dar rămânem la diferenţe şi amintim modificările de design şi facilităţile suplimentare, cel mai notabil fiind  „Ultimate Abis”, un tobogan uscat la pupa navei şi toboganele cu apă „Perfect Storm”. Harmony este al doilea vas marca Royal Caribbean care oferă facilitatea toboganelor cu apă. La bordul suburbiei plutitoare facilităţile oferite oaspeţilor uimesc prin splendoare şi grandiozitate. Printre acestea se numără un spaţiu de divertisment în stil amfiteatru, numit AquaTheater, vitrine acrobatice acvatice, unde au loc spectacole de înot şi jocuri de lumini în timpul nopţii.

Cartierul Central Park, aflat în mijlocul navei, în aer liber, este o caracteristică cheie a designului, având în componenţa sa 12.000 de plante în cadrul unei grădini şerpuite, care se întinde mai mult decât lungimea unui teren de fotbal. Un trio de tobogane numit colectiv The Perfect Storm îţi oferă o privelişte asupra zonei Central Park şi celor nouă punţi ale navei. În zona Central Park, pasagerii se pot plimba pe potecile din aer liber prevăzute cu buticuri şi magazine.

Cea mai mare navă de croazieră din lume

Restaurantul din Harmony of the Seas se întinde pe trei etaje. Dacă doreşti să serveşti o băutură peste program, barmanul robot de la Bionic Bar îţi poate servi oricând un cocktail personalizat. Zona de sport şi plajă oferă oaspeţilor patru tipuri de bazine şi două simularoare de surf. Nici alpinismul nu este uitat, nava fiind echipată cu doi pereţi-stâncă. Pentru pasionaţii de baschet, terenul în dimensiuni reale îşi aşteaptă vizitatorii oricând.

Camera de refugiu şi jocuri „Puzzle Break: Escape the Rubicon”, proiectată de Puzzle Break and ShowFX din Seattle, oferă o experienţă aparte tuturor acelora care au nevoie de lumea virtuală şi vor să fugă de realitate. The Royal Theatre este spaţiul principal de spectacole şi cel mai mare loc de divertisment de pe navă, care oferă 1.380 de locuri pentru oaspeţi.

Cea mai mare navă de croazieră din lume

 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!