Insula dintr-un lac pe o insulă într-un lac pe o insulă

Publicitate

Vulcan Point este o insulă într-un lac pe o insulă într-un lac pe o insulă şi nu este greşeală de scriere.

 Insula dintr-un lac pe o insulă într-un lac pe o insulă
Publicitate

Lacul Taal de pe insula Luzon, cea mai nordică insulă a arhipelagului Filipine, păstrează o distincţie specială. Este unul dintre singurele două lacuri din lume, până acum, care deţine o a treia insulă. Cu alte cuvinte, Lacul Taal, care se află în insula Luzon, are o insulă (Insula Vulcan), care are un lac (lacul Crater), care conţine propria mică insulă numită Vulcan Point.

Insula Vulcan este locaţia erupţiilor istorice ale vulcanului Taal şi este responsabilă pentru conţinutul sulfuric al lacului. Craterul din partea de sus a insulei Vulcan este acum umplut cu apă, în urma căruia a luat naştere lacul Crater. Vulcan Point este o mică umflătură, aflată pe lacul Crater.

 Insula dintr-un lac pe o insulă într-un lac pe o insulă

Oricât de neobişnuit pare a fi, Vulcan Point nu este singura insulă într-un lac, pe o insulă într-un lac pe o insulă. Există o alta, mult mai mare decât 1.6 hectare, şi anume o insulă fără nume din Canada, care se află într-un mic lac, de asemenea, anonim, care este înconjurat de o insulă puţin mai mare. Insula aceea, la rândul său, este amplasată în mijlocul unei serii de lacuri sub formă de degete, situate la aproximativ 90 km în apele interioare faţă de coasta de sud a insulei Victoria. Cei care doresc să o vadă pe Google Maps, îşi pot seta coordonatele la 69.793°N, 108.241°W. Sau, mai bine, pot face click aici, şi pot mări secvenţa de lacuri şi insule.

Insula fără nume a fost descoperită în 2012, după nenumărate ore de căutare printre imaginile Google Earth, de către Ken Jennings, un nume, probabil, cunoscut de către mulţi dintre noi. El deţine recordul pentru cele mai multe runde câştigate la rând, din istoria jocului televizat Jeopardy! (Știi şi câştigi), în care a câştigat 74 de jocuri la rând şi a adunat 2,5 milioane de dolari de pe urma sa.

 Insula dintr-un lac pe o insulă într-un lac pe o insulă

Probabil că există multe alte astfel de insule de ordinul trei, încă nedescoperite, pe teritoriul Canadei, o ţară plină cu aproximativ 3 milioane de lacuri, dintre care multe cuprind insule în interiorul lor. De fapt, Canada deţine mai multe recorduri legate de insule şi insule recursive din interiorul lacurilor. Este acasa celui mai mare lac pe o insulă din lume (Lacul Nettilling pe Insula Baffin), celei mai mari insule de pe un lac (Insula Manitoulin în Lacul Huron), celui mai mare lac pe o insulă într-un lac (Lacul Manitou pe Insula Manitoulin în Lacul Huron) şi a celei mai mari insule într-un lac pe o insulă într-un lac (Treasure Island în Lacul Mindemoya de pe Insula Manitoulin în Lacul Huron).

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!