Ce s-ar întâmpla dacă o bombă nucleară ar fi aruncată asupra unui oraş?

Publicitate

Din motive inexplicabile, curiozitatea despre bombele nucleare este destul de mare.

Ce s-ar întâmpla dacă o bombă nucleară ar fi aruncată asupra unui oraş?
Publicitate

Când vine vorba de Apocalipsă, majoritatea oamenilor îşi imaginează două scenarii: fie vom sfârşi din cauza impactului cu un asteroid, fie ne vom anihila singuri printr-un război nuclear. La cum evoluează situaţia actuală, mulţi sunt de părere că ne aflăm mai aproape de „Holocaustul Nuclear”. Astfel, nu este de mirare că au luat naştere site-uri precum Nuclear Secrecy, care ne prezintă potenţialele efecte ale unei bombe atomice sau filmuleţe speciale care ne prezintă calcule fizice şi matematice în cazul unui astfel de atac.

Curiozitatea despre bombele nucleare este destul de mare în acest moment (din motive inexplicabile), deci băieţii care deţin canalul de YouTube, AsapSCIENCE, au finalizat un videoclip nou, plin cu informaţii fascinante ale cunoaşterii despre ştiinţa grea din spatele războiului atomic.

De exemplu, o explozie de bombă de o megatonă - o putere de distrugere a bombelor atomice destul de grea - ar produce o forţă a cărei valoare este estimată la 163 de tone, asupra oricărei clădiri cu două etaje, pe o rază de 6 km, pe fondul unei viteze a vântului de până la 255 km pe oră. Aoleu.

Toate ca toate, este absolut terifiant, dar, totuşi, extrem de interesant. Și totate acestea, neluând în considerare precipitaţiile radioactive, boala de iradiere şi iernile nucleare.

Filmuleţul poate fi vizionat aici şi ce s-ar întâmpla dacă în oraşul nostru ar exploda o bombă nucleară, poate fi testat aici.


Ce s-ar întâmpla dacă o bombă nucleară ar fi aruncată asupra unui oraş?

 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!