Câinii vagabonzi din India devin albaştri

Publicitate

Schimbari climatice, conflicte militare, câini albaştri: ce mai urmează?

Câinii vagabonzi din India devin albaştri
Publicitate

În ultima vreme, mai mulţi câini vagabonzi albaştri au fost văzuţi alergând prin Navi Mumbai, India şi nu este o glumă. Tratarea inadecvată a deşeurilor de la un râu local a permis pătrunderea coloranţilor chimici în apă, dându-le câinilor care se scăldau, o nuanţă de albastru deschis. Pentru a adăuga încă un motiv de îngrijorare, poluarea dăunează, probabil, peştilor şi păsărilor care se bazează pe resursele din apă.

Locuitorii au început să observe câini albaştri străbătând străzile, fapt care i-a determinat să anunţe autorităţile locale, solicitând ca poluarea apelor să fie controlată. „A fost absolut şocant să vezi cum blana albă a câinilor devenise complet albastră”, a declarat de Arati Chauhan, care conduce Departamentul de Protecţie a Animalelor din Navi Mumbai.

Câinii vagabonzi din India devin albaştri

Conform ziarului Hindustan Times, „nivelurile consumului biochimic de oxigen (CBO) - concentraţia de oxigen necesară pentru a susţine viaţa acvatică - erau de 80 mg la un litru (mg/L). Nivelurile de clorură, care sunt toxice, dăunează vegetaţiei, vieţii acvatice şi faunei sălbatice, au fost de asemenea ridicate.”

„Permiterea eliminării coloranţilor în corpul apei este ilegală. Vom lua măsuri împotriva poluatorilor, întru-cât aceştia distrug mediul,” ne-a asigurat Anil Mohekar de la MPCB (Comitetul de control al poluării din Maharashtra), filiala Navi Mumbai. Potrivit lui Arati Chauhan, ea şi alţii au colaborat cu autorităţile locale pentru a se asigura că problema este rezolvată şi prevenită în viitor.

Câinii vagabonzi din India devin albaştri

Surse: Prin intermediul Hindustan Times şi Boing Boing
Imagini prin intermediul Arati Chauhan/Deepak Gharat

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!