Câinii şi pisicile: cine sunt mai deştepţi?

Publicitate

Oamenii de ştiinţă au răspunsul.

Câinii şi pisicile: cine sunt mai deştepţi?
Publicitate

Un studiu recent va aduce zâmbetul pe buze tuturor stăpânilor de câini din întreaga lume.

Cercetarea, publicată în jurnalul Frontiers of Neuroanatomy, arată că cel mai bun prieten al omului este mult mai inteligent decât pisicile. Astfel, câinii au de două ori mai mulţi neuroni - celule ale creierului responsabile cu gândirea, planificarea şi comportamentul - decât pisicile, iar oamenii de ştiinţă au asociat densitatea de neuroni cu inteligenţa.

Pentru a realiza studiul, grupul de cercetători a urmărit densitatea neuronală şi dimensiunea creierului în cazul mai multor carnivore, incluzând aici foarte mulţi prădători, precum şi unor omnivore şi erbivore.

Cercetătorii s-au concentrat în special pe creierele a opt mamifere: pisici, câini, urşi, lei, hiene, dihori, manguste şi ratoni. Specialiştii au descoperit că animalele cu creiere mai mari aveau şi mai mulţi neuroni.

Câinii şi pisicile: cine sunt mai deştepţi?

Rezultatele cercetării au arătat, de asemenea, că numărul de neuroni din creierul câinilor îl depăşeşte cu peste jumătate pe cel din creierul pisicilor, raportul fiind, în medie, de 530 de milioane la 250 de milioane.

Există şi anumite rase de câini care depăşesc orice aşteptare, cum ar fi cei din rasa golden retriever, care au 627 de milioane de neuroni. 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!