Consola portabilă de jocuri care învaţă copiii limbajul programării

Publicitate

Pip este un dispozitiv portabil de jocuri care îi învaţă pe copii să codifice.

Consola portabilă de jocuri care învaţă copiii limbajul programării
Publicitate

Întreprinderea britanică nou-înfiinţată cu profilul tehnologic, Curious Cip, a creat un dispozitiv de jocuri portabil care îi învaţă pe copii să îşi programeze propriile jocuri şi aplicaţii.

Consola Pip, care este finanţată în prezent prin intermediul unei campanii de pe Kickstarter, este concepută să ajute începătorii să înţeleagă mai bine elementele de bază ale codării. Aceasta permite utilizatorilor să programeze jocuri şi aplicaţii în mai multe limbaje de codare - inclusiv Javascript, HTML şi Python. Deşi vizează în principal copiii, dispozitivul este conceput pentru a fi potrivit tuturor vârstelor şi nivelurilor de tehnologie.

„L-am creat pe Pip, astfel încât oamenii să aibă oportunitatea de a săpa mai adânc şi mai uşor în cunoştinţele a cum funcţionează tehnologia din umbră, împuternicindu-i să preia controlul asupra tehnologiei, după bunul plac”, a declarat Jason Frame, Directorul Tehnic al startup-ului Curious Chip.

Consola portabilă de jocuri care învaţă copiii limbajul programării

„Am dorit să creăm ceva care să înveţe abilităţile de codificare utilizând un hardware real. Un aspect important pentru noi, a fost ca oamenii să îşi poată folosi abilităţile învăţate cu ajutorul consolei Pip, pentru a inventa ceva nou şi în afara platformei noastre”, a continuat directorul executiv Sukhvir Dhillon.

În primă instanţă, utilizatorii se familiarizează cu dispozitivul jucând jocuri cunoscute, precum Snake, Pac-Man şi Minecraft. De asemenea, pot descărca jocuri şi aplicaţii suplimentare din galeria online a lui Pip. Apoi, progresează prin utilizarea ghidurilor pas cu pas, pentru a îşi coda propriile jocuri şi aplicaţii.

Aceste tutoriale variază de la niveluri simple la cele mai avansate, de la învăţarea modului prin care se iluminează LED-urile, până la programarea dispozitivelor inteligente utilizând diferite limbaje de programare. Pip este alimentat prin Raspberry Pi, un computer minuscul, special conceput pentru a educa utilizatorii în ceea ce priveşte codificarea.

Consola portabilă de jocuri care învaţă copiii limbajul programării

Consola de dimensiuni reduse are un touchscreen, opt lumini LED roşii, verzi şi albastre programabile, un microfon, difuzoare şi senzori de mişcare. De asemenea, este prevăzută cu sloturi USD laterale, permiţând ca doi jucători să joace împreună. În scopul de a-l transforma pe Pip într-un dispozitiv cât mai accesibil, Curious Chip i-a oferit compatibilitate cu componentele accesibile în orice magazine.

„Suntem foarte entuziasmaţi, deoarece Pip reprezintă o sursă deschisă şi operează cu ajutorul componentelor ieftine, accesibile pe orice raft”, a declarat echipa startup-ului. „Cu Pip e foarte uşor să meştereşti la hardware. Conectaţi un senzor de umiditate pentru a verifica instalaţia sau conectaţi un senzor de proximitate pentru a crea o alarmă, ori adăugaţi motoare şi lumini la creaţiile LEGO, pentru a le aduce la viaţă cu Pip.”

Consola portabilă de jocuri care învaţă copiii limbajul programării

Pip este cel mai recent dispozitiv destinat să-i înveţe pe copii cum să codifice. Anul trecut, compania londoneză Primo Toys a lansat un set de jucării din lemn proiectat să predea copiilor de trei ani principiile codării fără a folosi ecrane.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!