Miraikan, muzeul ştiinţei şi inovaţiei

Publicitate

Bun venit în viitor.

Miraikan, muzeul ştiinţei şi inovaţiei
Publicitate

Înapoi în viitor
Tehnologia japoneză în toate formele sale: roboţi, aventuri spaţiale şi un planetariu. Bun venit în viitor. Muzeul Naţional de Ştiinţe Emergente şi Inovaţie, poreclit Miraikan este templul tehnologiei japoneze. Situată pe insula artificială a Odaiba, această clădire uriaşă adăposteşte bijuterii de cercetare naţională, în special în ceea ce priveşte robotica.

Fiecare etaj este dedicat unui aspect specific cercetării şi dezvoltării. La etajul al treilea, roboţii sunt cei care întâmpină musafirii şi îi ghidează, pentru ca mai apoi să îşi demonstreze talentele în fiecare oră. În mod special va fi prezentat Asimo celebrul robot umanoid. La etajul cinci se poate vizita o replică a Staţiei Spaţiale Internaţionale, pentru a forma o idee a vieţii în spaţiu. Kodomoroid, o „androidă” în mărime naturală, poate citi ştiri, vorbeşte mai multe limbi şi chiar interacţionează cu oamenii. Ea poate folosi o varietate de voci şi trece de la o voce gravă, masculină, la tonalităţile vocii de fată în doar câteva secunde.

Miraikan, muzeul ştiinţei şi inovaţiei Miraikan, muzeul ştiinţei şi inovaţiei

Androida are pielea de siliciu şi muşchi artificiali, ceea ce îi conferă un straniu aspect uman şi a putut fi auzită susţinând că visează să aibă propriul său show de televiziune. Oricine vizitează muzeul de ştiinţă Miraikan din Tokyo îşi va putea întâlni viitorul şi va putea „vorbi” cu el.

Inconfundabilul Tsunagari, un glob pământesc uriaş alcătuit din diode organice ce emit lumină, suspendat în aer pe mai multe niveluri, le oferă viziatorilor posibilitatea de a vedea o imagine panoramică a Pământului, similară celei văzute de astronauţi din spaţiu, prezentând inclusiv concentraţia de CO2 a planetei şi situaţia meteorologică a zilei. Proiectul Tsunagari are o rezoluţie de peste 10 milioane de pixeli.

Bolta „Gaia” proiectează imagini ale cerului şi se intersectează cu un planetariu. În fiecare zi sunt organizate diferite activităţi, majoritatea implicând participarea vizitatorilor şi sunt accesibile inclusiv copiilor peste 4 ani.

Miraikan, muzeul ştiinţei şi inovaţiei Miraikan, muzeul ştiinţei şi inovaţiei

Muzeul ascunde şi câteva restaurante situate la fiecare etaj, inclusiv restaurantul panoramic „Earth” (Pământul) la etajul şapte şi o cafenea pentru copii, unde se pot relaxa părinţii cu copii mici, la etajul cinci.

Miraikan, muzeul ştiinţei şi inovaţiei Miraikan, muzeul ştiinţei şi inovaţiei

 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!