Mecanismul antifurt care induce voma

Publicitate

Acest mecanism antifurt pentru biciclete eliberează o substanţă care provoacă voma.

Mecanismul antifurt care induce voma
Publicitate

Când vine vorba de intimidare, nici un animal nu o provoacă mai bine decât sconcsul. Inspirându-se de la acest mecanism natural de apărare atât de creativ, un antreprenor din San Francisco a inventat SkunkLock - „un mecanism antifurt biciclete, care va face ca hoţii să vomite, atunci când vor încerca să fure o bicicletă”, potrivit companiei.

Pe lângă faptul că este un lacat antifurt U-Lock din oţel, acesta mai este echipat şi cu un rezervor sub presiune, gata să atace prin pulverizare, orice posibil hoţ cu chimicale nocive. Substanţa este eliberată atunci când se taie lacătul, despicătura activând rezervorul sub presiune care va pulveriza conţinutul.

„Rezultatul este aproape instantaneu, inducând voma şi dificultăţi de respiraţie”, a declarat Daniel Idzkowski, unul dintre inventatorii SkunkLock. „O serie de simptome similare celor provocate de spray-ul cu piper.”

Formula substanţei nocive rămâne un secret, deşi, pe site-ul lor, inventatorii specifică „unele versiuni ale SkunkLock pot conţine compuşi de capsaicină.” Acesta este un iritant natural care se găseşte în ardeiul iute şi este adesea folosit ca ingredient activ în spray-urile cu piper.

Mecanismul antifurt care induce voma

Proiectul caută în prezent finanţare pe Indiegogo, cu speranţa de a ajunge pe rafturile din SUA până în iunie 2017 şi în anumite părţi ale Europei, spre sfârşitul verii aceluiaş an. Ca omagiu adus creaturii care a reprezentat sursa de inspiraţie, sistemul antifurt vine într-o combinaţie cromatică de alb cu negru.

Dar este legal să stropim pe cineva în public cu chimicale nocive? Se pare că da. Noua companie susţine că a studiat deja legile din fiecare stat din SUA pentru a verifica dacă dispozitivul este legal. Ei încearcă acum să facă acelaşi lucru în Marea Britanie, Olanda, Germania, Franţa, Danemarca, Finlanda, Belgia, Suedia, Japonia, şi multe altele.

După cum explică inventatorii, un sistem antifurt pentru biciclete nu poate fi niciodată 100 la sută sigur. Dar, cu jumatate din totalul furturilor de biciclete care rămâne nedeclarat, acest proiect ar putea scoate la iveală „ceva putred” în rândul hoţilor.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!