Acest site ne ajută să dispărem de pe internet

Publicitate

Dacă nu ne mai aducem aminte ce sau câte conturi deţinem, atunci ne poate reaminti un site nou creat, menit să ne şteargă de pe faţa Internetului.

 Acest site ne ajută să dispărem de pe internet
Publicitate

Dacă simţim nevoia să ştergem cu buretele şi să clătim prezenţa noastră de pe internet, atunci nu trebuie să ne panicăm. Un site suedez îşi oferă serviciile pentru a ne ajuta să ne ştergem amprenta online cu un simplu click pe un buton.

Site-ul, numit Deseat.me, a fost dezvoltat de Wille Dahlbo şi Linus Unnebäck. Tot ce trebuie să facem este să ne logăm prin intermediul contului nostru de Google, iar serviciul va aduna apoi toate conturile pe care le-am creat până acum, într-un singur loc, şi ne va furniza link-uri pentru a şterge fiecare cont.

„Practic, singurul lucru pe care ni-l spui reprezintă conturile pe care doreşti să le ştergi”, clarifică site-ul lor.

Dacă suntem îngrijoraţi cu privire la securitate, site-ul susţine că „securietatea şi confidenţialitatea datelor este ceva ce considerăm ca fiind extrem de important.” Site-ul foloseşte numai protocolul Google OAuth, ceea ce înseamnă că nu are acces la informaţiile de autentificare, doar la conturile pe care le utilizăm.

 Acest site ne ajută să dispărem de pe internet

În momentul de faţă, site-ul pare să aibă o funcţionalitate limitată, deoarece operează numai pentru conturile conectate la conturi Google. De asemenea, în unele cazuri, anumite urme ale prezenţei online vor fi în continuare disponibile. De exemplu, imagini de-ale noastre aflate pe pagina de Facebook a unui prieten vor rămâne pe internet.

Cu toate acestea, în cazul în care avem nevoie de o pauză, trebuie să fim atenţi la ceea ce ne dorim: Acest site nu este menit „să apese pe pauză”, ci mai degrabă „să apese şi să şteargă pentru totdeauna.”

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!