Lovit de 7 ori de fulger

Publicitate

Conductorul uman de electricitate.

Lovit de 7 ori de fulger
Publicitate

Se spune că fulgerul nu loveşte niciodată în acelaşi loc, dar pe Roy Sullivan l-a lovit de 7 ori, fapt pentru care a intrat şi în Cartea Recordurilor.

Pentru unii, cifra şapte aduce noroc. Însă nu şi lui Pentru Roy Sullivan. Bărbatul a fost lovit de şapte ori de fulger, dar a supravieţuit de fiecare dată. Roy Sullivan a fost pădurar în Parcul Naţional Shenandoah din Virginia, Statele Unite.

Între anii 1942 şi 1977, el a fost lovit de fulger cu şapte ocazii diferite, ajungând să fie supranumit „conductorul uman de electricitate”, deşi se spune că fulgerul nu loveşte niciodată în acelaşi loc. Sullivan a murit în 1983, după ce s-a împuşcat din cauza unui iubiri neîmpărtăşite. El figurează în Cartea Recordurilor drept omul care a fost lovit de cele mai multe fulgere. Acestea nu l-au ocolit nici când se adăpostea în cabana sa. El a fost lovit de un fulger în timp ce se afla la postul său din Parc, părul luându-i foc în timpul incidentului.

Cel mai ciudat accident a fost, însă, ultimul. În timp ce se afla la pescuit, „mama natură” l-a lovit din nou, iar un urs a venit să îi fure din undiţă peştele prins. Sullivan a avut destulă forţă încât să pocnească ursul cu o creangă şi să-şi recupereze pestele. S-a urcat mai apoi în maşină şi s-a îndepărtat confuz, fericit că nu a ajuns felul principal al animalului.

Posibilitatea ca o persoană să păţească asta de 2 ori în viaţă este de 3.000 la 1, iar de a fi lovit de 7 ori este de 22 de şeptilioane la 1.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!