Eşti şofer? Aruncă flăcări peste potenţialii hoţi

Publicitate

Cu o rată de creştere a criminalităţii, furtul de maşini a devenit un motiv serios de îngrijorare în Africa de Sud.

Eşti şofer? Aruncă flăcări peste potenţialii hoţi

Charl Fourie şi Michelle Wong (Johannesburg, Africa de Sud) au inventat o alarmă anti-efracţie pentru automobil care constă dintr-un circuit de detecţie şi un aruncător de flăcări, pentru a oferi un factor de descurajare a hoţilor de maşini. Cu o rată de creştere a criminalităţii, furtul de maşini a devenit un motiv serios de îngrijorare în Africa de Sud.

Publicitate

Modificările maşinii Blaster constau dintr-un aruncător de flăcări de gaz petrolier lichefiat; atunci când are loc jaful, şoferul apasă pe pedala de lângă acceleraţie, iar flăcările vor ieşi din ambele laterale ale portierelor din faţă, „neutralizând” agresorul. Inventatorul susţine că este puţin probabil să omori hoţul, dar ar fi „cu siguranţa orb”. În Africa de Sud este legal să se utilizeze forţa letală în legitimă apărare. Posesorii de autoturisme işi pot monta legal aruncătoare de flacari.

Invenţia, a fost scoasă pe piaţă în anul 1998. Prin montarea unui astfel de dispozitiv, te poţi proteja de aşa numitul „carjacking”. Bineînţeles că aici sunt încă păreri pro şi contra, unii spunând că acest dispozitiv poate duce la mai multe crime decât deturnarea în sine. Ramane de vazut!

Potrivit statisticilor poliţiei, rata criminalităţii în Africa de Sud rămâne una dintre cele mai mari din lume, în fiecare zi inregistrandu-se circa 40 de crime.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!