Denumită „Treasure Hunter”, baza a fost abandonată după ce parsonalul s-a auto-otrăvit mâncând carne de urs polar.
O bază nazistă secretă din regiunea arctică, abandonată după ce oamenii de ştiinţă au mâncat carne de urs polar infectată, a fost descoperită recent.
Misteriosul amplasament, denumit „Schatzgraber” sau "Vânătorul de comori” de către subalternii lui Hitler, a fost construit în 1942 - la un an după invadarea Rusiei de către cel de-al Treilea Reich. Cercetatorii rusi au redescoperit acum baza militară, pe care fosta garnizoană a evacuat-o prin Unterseeboot - submarine militare operate de Germania - sau U-boat, după consumul de carne infectată de urs polar.
Baza pare să fi făcut parte dintr-o misiune de exploatare a artefactelor antice. Peste 500 de obiecte au fost recuperate din incinta amplasamentului, în timp ce oamenii de ştiinţă ruşi exploatau fostul buncăr nazist, situat pe Teritoriul Alexandra, o insulă aflată la 1.000 km de Polul Nord. Teritoriul Alexandra a fost unul disputat pentru o lungă perioadă de timp, iar în prezent acesta aparţine Rusiei. Se presupune că statul rus are în plan, la rândul său, instalarea unei baze militare permanente pe insula Alexandra.
În peisajul lunar arid al izolatei insule, se pot observa relicve din cel de-al Doilea Război Mondial, alături de scoici şi alte fragmente existente pe şist. Au fost descoperite ruine ale mai multor buncăre, canistre de benzină aruncate, gloanţe ruginite, chiar şi documente din hârtie, conservate în frigul intens. Teritoriul Alexandra, denumit după o membră a nobilimii ruseşti, se află în extremitatea nordică a Cercului Polar, şi a fost motivul mai multor dispute între statele nordice, chiar norvegienii dorindu-l.
Între anii 1930 şi 1990, această staţie meteo nazistă a fost singura prezenţă fixă pe insula stearpă. Acest punct a devenit unul strategic în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, întrucât oferea informaţii preţioase cu privire la climatul zonei, informaţii de care se ţinea cont în alegerea strategiilor de luptă, ajuta operaţiunile militare şi transportul către acest loc îndepărtat.
Acest teritoriu a devenit şi mai important în timpul Războiului Rece, moment în care atât Statele Unite, cât şi şi Rusia tânjeau să controleze Oceanul Arctic. Acum, acesta se află pe teritoriul Rusiei, unde a fost construită o bază militară.