A cui a fost proasta idee de Ctrl + Alt + Del?

Publicitate

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a explicat că povestea din spatele combinaţiei Ctrl-Alt-Del are ca origine o eroare.

A cui a fost proasta idee de Ctrl + Alt + Del?
Publicitate

Acesta a spus că funcţia ar fi putut avea un singur buton corespondent, însă s-a ajuns la trei butoane din cauza unei erori de design a tastaturii, potrivit Daily Mail.

La începuturile sistemului de operare Windows, combinaţia era folosită pentru logare. Atunci era nevoie de mai multe taste, pentru a fi dificil ca un alt software să falsifice o fereastră de logare şi să poata fura parole.

„Am fi putut avea un singur buton, însă omul care a realizat design-ul tastaturii IBM nu a vrut să ne ofere un singur buton”, a spus Gates.

David Bradley este designer-ul care a venit cu soluţia celor trei butoane, însă designer-ul îşi păstrează modestia.

"Poate că eu am inventat-o, dar Bill a făcut-o celebră".

Această combinaţie nu este singura greşeală a companiei, a mai spus Gates, admiţând că producătorul de software nu a intrat pe piaţa de telefonie mobilă când a avut ocazia.

„Regret că a fost o perioadă la începutul anilor 2000 când ne-am concentrat pe Windows (Vista) şi că nu am putut să ne orientăm talentul la noul dispozitiv numit telefon”, a recunoscut la rândul său actualul CEO Microsoft, Steve Ballmer, care intenţionează în curând să se retragă din funcţie, la o întâlnire cu analişti financiari.

A cui a fost proasta idee de Ctrl + Alt + Del?

Microsoft este acum în căutarea unui nou CEO, care să vină cu o viziune nouă asupra politicii IBM, pentru ca renumita companie să recâştige o parte din piaţa telefoniei mobile, lăsând în urmă moştenirea PC-ului şi Ctrl-Alt-Delete, notează The Verge.

Cred că nu vom afla niciodată dacă a existat vreo logică în spatele celor trei butoane, dar mai contează?

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!