Bărbatul care a dispărut în cel mai misterios mod din lume

Publicitate

În 1961, toate ziarele vuiau în legătură cu dispariţia lui Michael Rockefeller.

Bărbatul care a dispărut în cel mai misterios mod din lume
Publicitate

În 1961, toate ziarele vuiau în legătură cu dispariţia lui Michael Rockefeller, fiul mai mic al lui Nelson Rockfeller, undeva, pe coasta din Noua Guinee. Încântat de viaţa demnă de Epoca de Piatră din acea zona, Michael plecase să se documenteze în legătură cu modul de viaţă pe cale de dispariţie al triburilor din zonă şi să adune artefacte ale realităţii locale.

Un documentar recent susţine că tânărul de 23 de ani, care studia la Harvard, a fost ucis şi mâncat de canibali. Documentele se bazează pe mai multe cărţi şi pe un scurt film realizat de Milt Machlin, care s-a dus în 1969 în Noua Guinee ca să-l caute pe Michael, bănuind că acesta era ţinut captiv de localnicii canibali. Milt a scris şi o carte despre această expediţie, carte care a fost publicată în 1972.

Michael Rockefeller împreună cu un un partener de expediţie au eşuat pe costa din sud-vestul Noii Guinee, după ce motorul catamaranului s-a stricat. Michael a decis să înoate spre mal şi atunci a fost văzut pentru ultima dată. Ulterior, el a fost declarat mort prin înec, autorităţile considerând că trupul lui ar fi fost apoi mâncat de rechini. Totuşi, o altă ipoteză susţine că dacă Michael s-ar fi înecat, trupul lui ar fi fost găsit de echipele trimise să-l caute. El avea legate pe trup două canistre goale de benzină, care nu au fost niciodată găsite.

Bărbatul care a dispărut în cel mai misterios mod din lume

O fotografie realizată în 1969 şi redescoperită recent poate deluşi misterul din jurul dispariţiei membrului celei de-a cincea generaţii a celebrei familii americane Rockefeller, scrie Daily Mail. Dacă până acum se bănuia că Rockefeller a murit înecat în ocean (varianta oficială) sau mâncat de rechini, ba chiar au existat şi teorii conform cărora ar fi fost omorât şi mâncat de un trib de canibali, atunci mitul poate fi spulberat de către o fotografie realizată în 1969, în care un bărbat alb apare alături de un grup de canibali papuaşi. Se presupune că bărbatul din imagine ar fi Michael Rockefeller.

„Este evidentă asemănarea cu Michael Rockefeller, dar imaginea naşte mai multe întrebări decât răspunsuri”, susţine documentaristul Fraser Heston, cel care a descoperit fotografia. Daily Mail scrie că Heston susţine teoria că Rockefeller a fost mâncat de canibali, însă consideră că fotografia descoperită de el nu poate fi trecută cu vederea.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!