„i” de la iPhone

Publicitate

Cele mai multe dintre produsele Apple sunt recunoscute după iniţiala "i". Fie că vorbim de iMac, iPod, iPhone sau iPad, prefixul este omniprezent pe piaţă începând cu lansarea lui iMac, în anul 1998. Ce reprezintă, însă, această literă?

„i” de la iPhone
Publicitate

Această literă s-a aflat în numele produselor încă din 1998, de la apariţia iMac-ului. „i” este probabil cea mai importantă literă din denumirea produselor Apple şi este alaturi de sigla cu celebrul măr un simbol al brand-ului. Cu toate acetea însă cei mai mulţi consumatori nu ştiu de la ce vine. Litera „i” din denumirea iPhone-ul este una dintre elementele definitorii pentru Apple şi chiar dacă pare că vine de la „intelligent”, nu este aşa.

„i” are legătură în special cu „internet”, dar nu doar cu acesta după cum reiese din povestea destul de complicata a modului în care s-a ajuns la acestă denumire. Prima dată a aparut în numele iMac, în 1998, acesta fiind primul produs care a deschis perioada modernă a Apple.

La un eveniment organizat de Apple în 1998, Steve Jobs a făcut public produsul iMac. Tot atunci, antreprenorul american a explicat care este semnificaţia numelui dispozitivului pe care l-a creat.

„iMac simbolizează legătura dintre lumea fascinantă a internetului şi simplitatea unui Macintosh. Am ales acest nume pentru a le oferi clienţilor noştri exact ceea ce îşi doresc: o conexiune la internet simplă şi rapidă”,

a spus în acel moment Jobs. Dar aceasta nu este numai singurul înţeles al literei „i”, a mai adăugat Jobs.

„i” de la iPhone

În cadrul aceleiaşi prezentări, Jobs a mai explicat că litera „i” înseamnă şi „individualitate”, „instruire”, „informare” şi „inspiraţie”. Dat fiind faptul că aceşti termeni nu se află în strictă legătură cu internetul, unele voci susţin că, în acel moment, Apple nu s-a gândit neapărat la acest domeniu, atunci când au ales numele produsului iPod.

„i înseamnă şi alte lucruri pentru noi. Suntem o companie de computere personale şi chiar dacă acest produs este construit pentru reţele, este un produs stand-alone frumos. Vrem să fie şi pentru educaţie. Şi este perfect pentru majoritatea lucrurilor care se fac prin instruire”.

Ulterior Apple şi-a numit toate produsele cu un nume care să cuprindă această literă. „i” a apărut inclusiv în numele unor programe ale Macintosh precum iTools sau mai nou iTunes. Consacrarea definitivă şi celebritatea „i” a venit însă odată cu iPhone. Ultimii ani au adus însă şi produse care au renunţat la prefixul „i” cum ar fi Apple TV sau Apple Watch, care puteau purta numele „iWatch” sau „iTV”.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!