Vizionează live, lansarea celei de-a treia rachetă SpaceX

Publicitate

Astăzi sau mâine vom putea urmări lansarea în timp real.

Vizionează live, lansarea celei de-a treia rachetă SpaceX
Publicitate

SpaceX speră să îşi lanseze cea de-a treia racheta, în nu mai mult de o zi.

Această lansare va face ca o rachetă Falcon 9 să trimită satelitul de comunicaţii Intelsat 35e într-o orbită geostaţionară. Lansarea va avea loc la Complexul 39A al Centrului Spaţial Kennedy din Florida. Datorită cantităţii mari de combustibil necesar pentru a ajunge pe această orbită, nu va exista nici o încercare de aterizare.

Iniţial programat spre lansare, luni, 3 iulie, aceasta a fost amânată, datorită unei probleme de întrerupere a orientării cu racheta. Conform site-ului oficial SpaceX, „dintr-o prudenţă abundentă, SpaceX şi-a petrecut 4 iulie efectuând o revizuire completă a sistemelor rachetei şi a rampelor lansatoare. Următoarea oportunitate de lansare a Intelsat 35e de la Launch Complex 39A (LC-39A) al Centrului Spaţial Kennedy din Florida, NASA, nu apare mai devreme de miercuri, 5 iulie sau joi, 6 iulie. Actualizări suplimentare vor fi postate pe această pagină, imediat ce acestea vor deveni disponibile.” Dacă totul merge conform planului, vom putea urmări lansarea rachetei, în doar câteva ore.

Lansarea live va fi transmisă în direct pe spacex.com/webcast. Activitatea de până acum poate fi vizionată şi în acest videoclip.

După cum am menţionat, SpaceX a efectuat deja două lansări, recent. Acestea au avut loc în weekendul zilelor de 23 şi 24 iunie, prima din Florida, iar cea de-a doua din Baza Forţelor Aeriene Vandenberg din California.

Vizionează live, lansarea celei de-a treia rachetă SpaceX

Mulţumită acestor două lansări rapide, SpaceX a dovedit nu doar că este capabilă să lanseze ieftin, dar şi rapid. Cea de-a treia lansare continuă să-şi consolideze capabilităţile, şi dacă nu sunt deja, alte companii de rachete ar trebui să fie puternic îngrijorate.

La urma urmei, dacă este posibilă lansarea unei rachete SpaceX la un preţ mai mic şi mai mult devreme decât o alta racheta, de ce ar mai căuta în altă parte savanţii?

Reveniţi mai târziu pentru a vedea cum evoluează misiunea.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!