Experimentul un galon de apă pe zi

Publicitate

Un jurnalist de la portalul „Thrillist” a decis să efectueze un experiment cel puţin ciudat, pe care mai apoi l-a împărtăşit şi cu noi, la finisiarea acestuia cu brio.

Experimentul un galon de apă pe zi
Publicitate

El se aştepta la schimbări oricum, însă a fost uimit, de măsura în care experimentul i-a schimbat calitatea vieţii. Iată povestea sa:

Când am decis să beau un galon de apă pe zi, în fiecare zi, timp de o lună, sau cum i se mai spune în mod obişnuit „Provocarea un galon de apă”, m-am aşteptat la rezultate pozitive: piele mai frumoasă, mai multă energie, etc. Și chiar am experimentat aceste schimbări, ceea ce este fenomenal. Dar a fost o călătorie mult mai greoaie decât îmi imaginam. Chiar trebuie să încerci din greu să bei acel galon pe zi. Dar am reuşit oricum, în special pentru că firma la care sunt angajat efectiv m-a plătit să o fac, dar şi pentru că am dorit să învăţ câteceva pe parcurs. Permiteţi-mi să vă dezvălui noile mele cunoştinţe acvatice, dvs., cititorii mei, probabil deshidrataţi.

Ziua 1: Jurnalistul nu ştia câte pahare de apă conţine un galon, astfel încât şi-s cumpărat un galon de plastic şi a început să îl poarte asupra sa, peste tot. El era atât de concentrat pe atingerea obiectivului său şi cota sa zilnică, încât nici nu se mai putea concentra pe altceva.

Ziua 5: Pentru a atinge obectivul de a bea un galon de apă pe zi, ar trebui să bem apă tot timpul, chiar şi atunci când nu ne este sete. Începăm să mâncăm mai puţin, dar continuăm să simţim o plinătate constantă. Simţim nevoia de a urina în mod continuu.

„Beau şi când nu îmi este sete în mod cert. Nu mă simt diferit. Mă simt însă plin tot timpul - şi mănânc mai puţin. În plus, urinez la fiecare 20 de minute. Toată lumea de la birou crede că am probleme cu drogurile, pentru că frecventez atât de des toaleta.”

Experimentul un galon de apă pe zi

Ziua 10: Conform mărturiei jurnalistului, el începe să se simtă diferit, în special dimineaţa. Începe să se simtă mai revigorat şi mai plin de energie, chiar şi imediat după trezire, fără a consuma cafea. El a simţit un adevărat progres şi chiar a început să se simtă mai atrăgător. El avea asupra sa o sticlă de apă chiar şi când dormea.

„Ceva se întâmplă. Am observat acest lucru, în special dimineaţa. În mod normal am nevoie de o ceaşcă de cafea cât mai repede posibil, pentru a-mi porni `motoarele`, dar am început să mă trezesc revigorat şi cu mai multă energie decât în mod normal.”

Ziua 15: Omul se simţea şi mai energizat, cu certitudine. El nu a mai simţit nevoia de a mai consuma cafea. Și chiar i se făcea sete dacă nu consuma apă un timp. Era ca şi cum corpul său s-ar fi adaptat la schimbările din viaţa sa. El începea să creadă că nimic nu mai era la fel ca înainte şi nimic nu va mai fi niciodată la fel.

„Am cu siguranţă mai multă energie. 100%. Abia dacă mai beau cafea, renunţând la 2-3 ceşti pe zi. Când mă duc să alerg serile, ma simt mai rapid. Somnul meu este mai consistent.”

„Altceva: îmi este incredibil de sete, atunci când nu beau apă. Este ca şi cum corpul meu s-ar fi adaptat la noul meu stil de viaţă super-hidratat. S-ar putea să nu mai fiu niciodată acelaş om.”

Ziua 20: El frecventa foarte des toaleta. Mergea la toaletă tot timpul, însă urina sa era curată ca apa de izvor. Oricât de ciudat ar suna, el a declarat că a început să se simtă mai fericit. El s-a obişnuit în totalitate să bea cantităţi mari de apă şi aceasta nu mai reprezenta o problemă pentru el.

„Oamenii spun că sunt mai fericit. Nu ştiu. Poate chiar sunt? Am revizionat Beetlejuice astăzi, deci s-ar putea să aibă de-a face cu starea mea de spirit.”

Experimentul un galon de apă pe zi

Ziua 25: „Încă urinez foarte mult. Și aceasta este clară şi curată ca oglinda. Prietena mea îmi spune că pielea mea este mai curată şi simt cu siguranţă că am mai multă energie per ansamblu. Este ciudat să spun, însă pur şi simplu mă simt mai bine. Nu mai reprezintă o luptă pentru mine, să beau apă. M-am adaptat la galon, iar acum a devenit o parte din mine.Am bătături pe mână de la mânerul ulciorului şi sincer, mă simt pustiit fără atingerea răcoroasă a plasticului de palma mea.

Ziua 30: A treizecea zi era ultima zi a provocării sale. Ceea ce a rămas neschimbat faţă de prima zi, era faptul că el continua să fugă la toaletă la fel de des. Relativ nou era faptul că începea să îi fie sete, în mod constant. În opinia sa, un galon de apă pe zi, este un consum cam mare pentru o persoană, dar că nu va înceta să micşoreze prea mult cantitatea băută zilnic, având în vedere beneficiile pe care acest obicei i le-a adus.

„Probabil că nu aş recomanda exact aceeaşi provocare, doar pentru că vă pot apărea dureri ale stomacului, iar familia şi prietenii vor crede că aveţi stomacul sensibilizat din cauza drogurilor. Aceasta este părerea mea categorică non-ştiinţifică, dar etichetând cantitatea de apă pe care cineva are trebui să o consume, conform unor declataţii menite să guverneze toţi oamenii, este ridicol. Dacă aş fi pe teren, efectuând muncă fizică, probabil că aş avea nevoie de mai multă apă decât stând la un birou şi scriind articole pe Internet.

Experimentul un galon de apă pe zi

Dacă aş cântări 180 de kg, aş avea nevoie de mai multă apă decât la non-180 kg ale mele. Dar toată lumea ar trebui să consume mai multă apă! Vă va face să vă simţiţi mai bine, iar oamenii vă vor place mai mult. De asemenea şi nu în ultimul rând, veţi putea urina de patru ori în opt minute, fapt care este supr-cool.”

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!