Avem Smartphone şi Smart tampon

Publicitate

Un gadget inteligent care a mers prea departe? Controversatul tampon utilizează Bluetooth pentru a anunţa purtătoarea, când necesită schimbat.

Avem Smartphone şi Smart tampon
Publicitate

O nouă creaţie a intrat pe scenă - promiţând o „soluţie pentru mortificatoarea menstruaţie” - cu un tampon conectat prin bluetooth ce notifică purtătoarei atunci când produsul feminin este saturat pe deplin şi necesită înlocuirea. Denumit my.Flow, tamponul smart se conectează la un sistem de monitorizare a ciclului mentrual via un fir de lungimea 15-30 cm, care mai apoi este ataşat beteliei pantalonilor, fustei sau lenjeriei intime şi va comunica cu o aplicaţie.

Cu toate acestea, produsul a fost ridiculizat de către internauţi, ca fiind un obiect ce a mars prea departe cu tehnologia smart. My.Flow are ca scop „abilitarea femeilor de a înţelege şi a şterge orice urmă de anxietate care afectează 51 de procente din întreaga lume, la un moment dat, în viaţa cotidiană”. Totuşi criticii susţin că femeile îşi cunosc propriul ritm - şi când trebuie să îşi schimbe tamponul.

În plus, pe lângă tamponul şi monitorul conectat, sistemul mai include o aplicaţie care urmăreşte ciclul menstrual - atât zilnic, cât şi lunar - raportează Engadget. Tehnologia de monitorizare formulează notificări cu privire la timpul prielnic înlocuirii tamponului. Utilizatoarele pot personaliza atât calendarul cât şi textele alertelor, iar aplicaţia my.Flow va memora ciclul dvs. de-a lungul timpului - devenind mai inteligentă lunar.

Avem Smartphone şi Smart tampon

Pentru a conecta monitorul, tamponul este inserat ca şi în mod normal, iar cablul-senzor trebuie plasat la monitor, care se prinde de betelie. Monitorul se aprinde odată ce este conectat şi poate începe urmărirea datelor, dar se pune întrebarea, ce se întâmplă atunci când purtătoarea nu se află în raza de activare Wi-Fi? Vom vedea.

my.Flow a creat monitorul cu dublă acţiune, care poate deveni breloc atunci când nu este utilizat. La terminarea ciclului menstrual, pur şi simplu introduceţi cheile în zona unde activează firul de conexiune.

Jacob McEntire, co-fondatorul aplicaţiei my.Flow şi liderul inginer hardware, a declarat că transcrierea ciclului menstrual sub formă de date, va fi un ajutor propice în zona reducerii momentelor neplăcute sau jenante, spunând că: „Acesta oferă un nivel de abstracţie, ceea ce înseamnă că oamenii pot considera menstruaţia încă o adăugare la datele personale de sănătate”.

Creatorii my.Flow nu au ca obiectiv doar să „salveze„ fetele de la scurgerile neplăcute prin pantalonii cei albi, ci echipa are ca scop şi evitarea incidentelor sindromului de şoc toxic (SST). Sindromul de şoc toxic este o afecţiune rară, ameninţătoare de viaţă adeseori, care apare brusc după o infecţie şi poate afecta rapid diferite organe, incluzând plămânii, rinichii şi ficatul. Sindromul de şoc toxic progresează foarte rapid, fiind necesar tratament medical imediat.

Avem Smartphone şi Smart tampon

Folosirea îndelungată a unui tampon, în special a unuia cu putere mare de absorbţie, creşte riscul de apariţie al sindromului de şoc toxic menstrual. Pacientele care au în antecedente un episod de sindrom de şoc toxic, au un risc mare de reapariţie.

Aşadar, my.Flow declară că au efectuat cercetări cu sute de femei, jumătate dintre acestea susţinând că ar cumpăra un produs care le ajută să evite micile accidente şi 82 la sută sunt interesate de un produs care împiedică apariţia SST. Momentan my.Flow este programat pentru abonamente lunare, iar de asemenea este necesară achiziţionarea tampoanelor speciale, cu un fir extrem de lung spre a fi conectat la monitorul de control.

Nu a fost precizată încă o dată la care produsul va intra pe piaţă, însă autorii preconizează o lansare oficială în 2017.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!