Savanţii au inventat un al patrulea tip de ciocolată

Publicitate

Are gust de fructe şi este uşor acră.

Savanţii au inventat un al patrulea tip de ciocolată
Publicitate

Mare bucurie pentru amatorii de dulciuri, într-cât a apărut un nou tip de ciocolată. Nu, nu vorbim despre o simplă combinaţie de ciocolată pre-existentă ornamentată precum un cub delicios Rubik - aceasta reprezintă prima varietate nou-descoperită de ciocolată de când a fost prezentată lumii ciocolata albă, cu 80 de ani în urmă.

După cum se poate observa din fotografiile şi filmările prezentului articol, deliciul este destul de roz, însă această culoare nu se datorează nicidecum vreunui colorant. Ciocolata rubinie, zisă şi Ruby, este fabricată din boabele de cacao Ruby, care conţin astfel de pigmenţi.

Savanţii au inventat un al patrulea tip de ciocolată

Are gust de fructe şi este uşor acră. Barry Callebaut, compania cu sediul în Zurich, care a petrecut 13 ani lungi pentru a dezvolta noua delicatesă, o descrie într-un comunicat de presă ca fiind „o încântare senzorială intensă”, adăugând că este „o combinaţie între aroma fructelor de pădure şi o delicateţe savuroasă.”

Cu lapte, albă, neagră şi acum ... ciocolată rubinică! Cofetarii inventează un nou tip de ciocolata, pentru prima data in 80 de ani Foto: Twitter

— The Times of London (@thetimes) 6 septembrie 2017
Cel de-al patrulea tip de ciocolată a fost dezvăluit lumii întregi, la un eveniment de lansare exclusiv din Shanghai, la începutul acestei luni, şi nu este disponibil publicului larg, deocamdată. Cu toate acestea, delicatesa se vinde în prezent ambalată în loturi imense ciocolateriilor şi cofetăriilor din întreaga lume, aşa că nu va trebui să aşteptăm prea mult până să ajungem să gustăm deliciul rozaliu.

Savanţii au inventat un al patrulea tip de ciocolată

Momentan, compoziţia ciocolăţii rămâne un mister. Ciocolata neagră are o cantitate ridicată de cacao şi una redusă de lapte; ciocolata albă reprezintă exact opusul, iar ciocolată cu lapte se încadrează undeva la mijloc. Unde se încadrează mai exact ciocolata Ruby în acest spectru? O fi realizată în totalitate doar din boabe, aşa cum se susţine în popor?

Vom vedea sau „gusta” cât de curând.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!