Quizai, singurul urs panda maro din lume

Publicitate

Singurul urs panda maro din lume, care a fost abandonat după naştere, îşi regăseşte în sfârşit fericirea.

Quizai, singurul urs panda maro din lume
Publicitate

Abandonat de către mama sa la vârsta de două luni şi obligat să se confrunte cu agresiunile din partea altor pui de urşi panda, Quizai, astăzi singurul urs panda de culoare maro din lume, este un ursuleţ fericit şi o celebritate a lumii animale.

Qizai, al cărui nume înseamnă „al şaptelea fiu”, a fost găsit pe când era un pui slăbit şi neglijat într-o rezervaţie naturală din Munţii Qingling în centrul Chinei. Se pare că mama lui a dispărut în junglă, dar un lucru este sigur - ea  era albă cu negru.

Prin urmare, faptul că ursul Qizai are blana maro cu alb este chiar intrigant. Cercetătorii consideră că nuanţa neobişnuită a blănii ursului este datorată unor mutaţii genetice. În ciuda copilăriei grele pe care a avut-o singur, în prezent, la vârsta de şapte ani, ursul a devenit un specimen unic, iar experţii chinezi doresc să-i găsească o parteneră. Analizând modul în care se va dezolta puiul acestora, experţii vor putea rezolva misterul blănii maro.

Quizai, singurul urs panda maro din lume

Între timp, Qizai se bucură de o viaţă îmbelşugată în Valea Urşilor Panda, iar momentele în care ceilalţi urşi îi furau mâncarea ţin de trecut. Ursul are un îngrijitor personal care are grijă de el şi îi plănuieşte orarul de masă. Îngrijitorul se trezeşte la 6 dimineaţa în fiecare zi şi adoarme la miezul nopţii, pentru a fi sigur că Qizai are stomacul plin şi este în siguranţă. „Celebritatea” cântăreşte aproape 100 de kilograme şi consumă zilnic aproximativ 20 de kilograme de bambus.

„El este mai lent decât ceilalţi urşi panda, dar în acelaş timp este şi cel mai drăguţ”, a declarat îngrijitorul lui Qizai, descriind ursul ca fiind un animal „blând, amuzant şi adorabil”.

Quizai, singurul urs panda maro din lume Quizai, singurul urs panda maro din lume Quizai, singurul urs panda maro din lume
Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!