De ce hotelurile omit Camera 420?

Publicitate

Camera 420 este o favorită a consumatorilor de canabis.

De ce hotelurile omit Camera 420?
Publicitate

Pentru cei neiniţiaţi, 420 (sau 4:20 sau 4/20) reprezintă un număr cu o puternică asociere cu canabisul, de aici şi dorinţa americanilor de a transforma 20 aprilie sau 4/20 în ziua naţională ori internaţională a sărbătorii buruienilor.

Însă nu numai data în sine scoate „stonerii” în stradă - inclusiv în Hyde Park din Londra - pentru a se mândri cu obiceiul lor de a fuma iarbă. Numărul în sine, sub orice formă, atrage cam orice fumător. Într-adevăr, cel puţin un hotel a schimbat indicele camerei 420 cu o plăcuţă care indică 419+1, în încercarea de a evita legăturile cu marijuana.

De ce hotelurile omit Camera 420?

Fotografiile făcute de oaspeţi arată, de asemenea, că plăcuţele de pe uşi au simboluri cu fumatul interzis, deşi acest lucru ar putea fi valabil pentru toate camerele din hotel. Motivaţia pentru crearea semnului 419+1 ar putea avea un dublu-scop: în primul rând, pentru a descuraja oamenii care doresc să fumeze drogul în celebra cameră 420 şi, în al doilea rând, pentru a descuraja oamenii să păstreze plăcuţa drept suvenir.

Un alt hotel din Colorado, unde este legală posesia şi consumul canabisului, a decis să serigrafieze numărul 420 pe uşa corespunzătoare, în scopul evitării reînlocuirii plăcii, de fiecare dată când aceasta este furată. O altă unitate a „omis” numărul întru totul, sărind de la 419 direct la 421.

De ce hotelurile omit Camera 420? De ce hotelurile omit Camera 420?

Semnele de circulaţie care poartă numărul reprezintă o altă sursă populară de suvenire, motivând autorităţile de transport din Colorado şi Idaho să renunţe la indicatoarele 420, în favoarea celor 419.99 şi, în cazul Minnesotei, 42x, adică „de 42 de ori”.

Însă nu doar numărul 420 convinge hotelurile să acţioneze. Camera 13, datorită asocierii sale cu numărul ghinionist, este deseori omisă de hoteluri, în timp ce unele clădiri nu vor lua în considerare etajul 13, mergând direct la 14 sau marcând etajul al 13-lea ca fiind în „construcţie” sau în afara zonelor permise. De asemenea, numărul asociat cu reşedinţa bântuită din filmul „The Shining” de Stephen King care este de 217 - deşi regizorul de film Stanley Kubrick l-a schimbat la 237 în ecranizarea romanului - pare a fi evitată de mai multe unităţi.

De ce hotelurile omit Camera 420?

Conform revistei Weird, domnul Kubrick nu a vrut să intimideze oamenii de a mai sta în camera 217 la Cabana Timberline din Oregon, întrucât aici s-au realizat filmările exterioare pentru faimoasa peliculă. Cabana – de fapt un hotel în toată puterea cuvântului, se află la circa 1800 m altitudine, pe versantul sudic al muntelui Hood, în statul american Oregon. Dar, aparent, dacă sunăm la hotel, nu există o astfel de cameră.

Există, totuşi, o cameră 217 la Hotelul Stanley, care l-a inspirat pe domnul King să scrie romanul după ce a stat acolo împreună cu soţia sa. Camera şi hotelul au devenit o atracţie pentru fanii filmelor horror.

De ce hotelurile omit Camera 420?

Și revenind la ideea noastră, de ce utilizatorii de canabis sărbătoresc marijuana pe 20 aprilie şi la ora 4:20pm? Există numeroase teorii cu privire la originile faimosului 4/20, printre care amintim:

  • Este ziua în care a decedat Bob Marley. Nu este adevărat; El a murit pe 5 noiembrie. De asemenea, 20 aprilie nu este nici ziua lui de naştere, ci este ziua de naştere a lui Adolf Hitler (istoricii rămân despărţiţi în două tabere, când vine vorba de gradul de consum al buruienilor în cazul liderului nazist).
  • Este codul de radio al poliţiei pentru „fumatul ierburilor în curs de desfăşurare”. Fals. Poliţia insistă că 420 nu înseamnă absolut nimic.
  • Se referă la numărul compuşilor chimici din marijuana. Nu este adevărat - numărul lor fiind 315.
  • Totul se reduce la Bob Dylan. În piesa sa „Rainy Day Woman no. 12 and no. 35.”, el insista că „Toată lumea trebuie să fumeze iarbă” (Everybody must get stoned). 12 x 35 = 420.

 

De ce hotelurile omit Camera 420?

 

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!