Girafele ar putea fi în pericol de dispariţie

Publicitate

Biologii afirmă că girafele, cele mai înalte mamifere ale planetei, sunt pe cale de dispariţie.

Girafele ar putea fi în pericol de dispariţie
Publicitate

Girafele se află în pericol de dispariţie, având în vedere scăderea numărului acestora cu 40 la sută în ultimii 30 de ani. Cu toată atenţia îndreptată spre încălzirea globală şi a schimbărilor climatice, mulţi au rămas surprinşi la aflarea veştii că girafele încep să dispară încet. Cercetătorii consideră că dacă populaţia acestor mamifere continuă să scadă, girafele vor fi predispuse la extincţie.

Cunoscute pentru gâtul lor neobişnuit de lung, girafele sunt cele mai înalte animale terestre din lume şi se regăsesc cel mai adesea în grădini zoologice. Datorită acestui fapt, surprinderea cercetătorilor a fost destul de mare să descopere că mamiferele sunt incluse în lista speciilor de animale pe cale de dispariţie şi că ar putea dispărea în următoarele decenii.

Conform unei liste publicate de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii sau IUCN şi includerea numelui acestui animal, pare uimitor. Alte nume incluse sunt anumite specii de plante, cum ar fi patru specii diferite de mango din Asia de Sud-Est. Mai mult, pe baza constatărilor IUCN şi BirdLife International, aproximativ 11 la sută din 742 de noi specii de păsări sunt, de asemenea, în pericol.

Girafele ar putea fi în pericol de dispariţie

Un raport de la CBS News a indicat că scăderea rapidă a populaţiei girafelor poate fi atribuită multor activităţi umane, cea mai gravă fiind vânătoarea ilegală. Cu cererea tot mai mare pentru pieile de animale de pe piaţa neagră, care sunt vândute în mod ilegal producătorilor de genţi şi alte obiecte, braconajul este larg răspândit, atingând numeroase specii de animale din întreaga lume.

Cu piaţa neagră încă în cererea de straturi de animale care ar fi vândute în mod ilegal la diferiţi producători de pungi şi alte elemente, există încă braconaj pe scară largă a diferitelor animale din întreaga lume.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!