Băştinaşii pur-sânge din Pacific

Publicitate

Unii insulari din Pacific prezintă un ADN care nu are legătură cu niciun strămoş uman cunoscut.

Băştinaşii pur-sânge din Pacific
Publicitate

Cercetătorii au descoperit, acum, ADN-ul unui grup de hominizi necunoscut anterior.

Aproape toată lumea ştie că insulele din Pacificul de Sud sunt unele dintre cele mai îndepărtate şi unice locuri de pe Pământ, dar un nou studiu relevă cât de unice sunt în realitate.

Potrivit unui raport al Centrului de Cancer MD Anderson de la Universitatea din Texas, Houston, cercetătorii au descoperit urme ale unei specii extinse de hominid, necunoscută anterior, în ADN-ul Melanesianilor, un grup care trăieşte într-o zonă de nord-est a Australiei, care cuprinde Papua Noua Guinee şi insulele înconjurătoare.

Băştinaşii pur-sânge din Pacific

O analiză pe calculator sugerează că specia hominidă ancestrală neidentificată descoperită în ADN-ul Melanesian este prea puţin probabil să fie Neandertaliană sau Denisovană, singurii predecesori cunoscuţi ai omenirii, la acest moment.

Arheologii au descoperit numeroase fosile neandertale în Europa şi Asia şi, deşi singura dovadă a substanţei responsabile cu identitatea organismului Denisovan provine de la un os de deget şi de la câţiva dinţi descoperiţi într-o peşteră siberiană, ambele specii sunt bine documentate în înregistrarea fosilă.

Băştinaşii pur-sânge din Pacific

Dar acum, modelarea genetică a melanesianilor a dezvăluit un al treilea strămoş uman diferit, care ar putea fi un văr disparut, distinct al neandertalienilor.

„Fie ne lipseşte o populaţie, fie înţelegem greşit relaţionările", a declarat cercetătorul Ryan Bohlender pentru jurnalul Science News. „Istoria umană este mult mai complicată decât am crezut până acum.”

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!