Imagini inedite din culisele fabricilor Adidas

Publicitate

Alastair Philip Wiper pătrunde în culisele Adidas pentru o nouă serie de fotografii.

Imagini inedite din culisele fabricilor Adidas
Publicitate

Noile imagini ale fotografului britanic Alastair Philip Wiper dezvăluie sediul central, departamentele de cercetare şi fabricile în care Adidas îşi creează o gamă largă de încălţăminte de sport.

Wiper a vizitat o gamă largă de locaţii ale brandului Adidas, inclusiv sediul central din Herzogenaurach, Germania, unde sunt testate noi materiale şi concepte, o fabrică de produse din Indonezia şi o locaţie din Bavaria, unde se fabrică încălţăminte personalizată. Scopul său a fost acela de a arăta procesele prin care trece cea mai cunoscută gamă de încălţăminte a brandului, incluzând Superstars şi Stan Smiths.

„Adidas reprezintă o marcă atât de emblematică, încât având şansa de a vizita locul în care a început totul şi de a vedea modul de lucru, a fost o oportunitate foarte interesantă pentru mine”, a declarat fotograful într-un reportaj. „Am vizitat o fabrică din Indonezia unde peste 100.000 de angajaţi realizează 75.000 de perechi de pantofi pe zi, precum şi fabrica robotizată Speedfactory din Bavaria, unde încălţămintea personalizată poate fi creată şi definitivată, din materii prime, în decurs de o zi şi pe care Adidas o consideră a fi viitorul său în ceea ce priveşte producţia”, a mai continuat el.

Imagini inedite din culisele fabricilor Adidas

„De asemenea, am vizitat sediul firmei Adidas din Herzogenaurach, unde se testează noi materiale şi concepte cu ajutorul roboţilor şi al atleţilor împânziţi de senzori şi unde mâinile calificate ale experţilor pantofari creează prototipuri de noi pantofi.”

Seria sa de fotografii, denumită Inside Adidas (Adidas din interior), prezintă o gamă largă de cadre variate. Acestea includ o perspectivă panoramică din interiorul fabricii din Indonezia, unde se aliniază şiruri întregi de maşini de cusut, iar lucrătorii din fabrică creează un câmp de culoare, materialele utilizate sunt puse sub lupă prin intermediul cadrelor extrem de detaliate, dar nu lipsesc nici rezultatul final: înşişi pantofii.

Imagini inedite din culisele fabricilor Adidas

Alte imagini prezintă utilajele industriale folosite la crearea diferitelor elemente ale încălţămintei. Scopul lui Wiper a fost acela de a dezvălui diferitele procese întreprinse de companie, de la fabricarea în masă a unor modele populare până la producţia pe scară mai redusă a noilor materiale de performanţă.

Stabilit în Copenhaga, Wiper este specializat pe fotografia clădirilor industriale. În trecut, el a mai explorat locaţii precum fabrica de textile Kvadrat, instalaţiile de producţie ale Bang & Olufsen şi unul dintre cele mai mari abatoare din lume.

Imagini inedite din culisele fabricilor Adidas

„Adidas este o companie imensă şi am avut oportunitatea de a participa la multe părţi din cadrul operaţiunilor sale. Am dorit să pot arăta cât mai multe aspecte prin intermediul unor atât de puţine imagini”, a adăugat Wiper.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!