Cum să devenim instantaneu mai atractivi în ochii femeilor

Publicitate

Știinţa ne dezvăluie secretul.

Cum să devenim instantaneu mai atractivi în ochii femeilor
Publicitate

Bărbaţii aflaţi într-o relaţie de cuplu tind să fie mai atractivi şi unele teorii au folosit acest lucru pentru a sugera că evoluţia favorizează femeile care sunt atrase de partenerii altor femei. Acum, un nou studiu pune la îndoială această interpretare, oferind o imagine de ansamblu mai nuanţată.

Potrivit unei lucrări publicate în jurnalul Scientific Reports, bărbaţii chiar îşi însuşesc un „stimulent al atractivităţii” atunci când se află într-o relaţie, dar şi operele de artă abstractă care au fost evaluate favorabil de alţii, îşi însuşesc acelaşi stimulent.

„Femeile din studiul nostru au notat ca fiind atractive, acele feţe ale bărbaţilor cărora li s-au oferit aceleaşi voturi din partea altor femei necunoscute. Și exact acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul pieselor de artă abstractă”, a declarat într-un comunicat liderul proiectului Dr. Kate Cross, de la Universitatea St. Andrews. „Femeile tind să copieze preferinţele în materie de partener ale altor femei, dar acest lucru s-ar putea datora pur şi simplu faptului că oamenii au o tendinţă generală de a se lăsa influenţaţi de opiniile altora.”

Cum să devenim instantaneu mai atractivi în ochii femeilor

Conceptul pe care echipa a l-a investigat este numit copierea selecţiei intersexuale. Dacă un potenţial partener este ales de către altcineva, acesta pare să îşi însuşească de o calitate superioară în defavoarea celor în permanenţă solitari. Acest comportament s-a observat la mai multe specii de păsări şi peşti şi este util femelelor care încearcă să se asigure că îşi aleg cel mai bun partener posibil pentru împerechere. Deşi s-a mai dezbătut anterior că acest fenomen apare şi la oameni, cercetările nu l-au investigat în mod direct.

Echipa a colectat evaluări ale atractivităţii fotografiilor înfăţişând bărbaţi, mâinilor de bărbaţi şi artei abstracte aparţinând femeilor heterosexuale. Înainte şi după, li s-au oferit informaţii asupra modului în care au votat ceilalţi participanţi.

Rezultatele studiului au subliniat faptul că toate femeile se comportă în acelaşi mod, indiferent de cine sunt atrase.

Cum să devenim instantaneu mai atractivi în ochii femeilor

„Influenţa socială afectează fiecare aspect al vieţii noastre şi acest lucru ar putea include alegerea partenerului”, a adăugat co-autorul Dr. Sally Street, profesor asistent la Universitatea Durham. „Dar nu există, în momentul de faţă, dovezi experimentale clare privind un mecanism specializat pe copierea selecţiei intersexuale la om.”

Astfel, atunci când vine vorba de a judeca gradul de atractivitate al unui potenţial partener, se pare că cea mai bună variantă rămâne discuţia în grup (de prieteni şi persoane apropiate). Și aici vom cita din filmul de comedie „Fete rele”: „Ei bine, vreau să zic, nu îţi cumperi o fustă fără să-ţi întrebi mai întâi prietenii dacă îţi stă bine.”

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!