Vor îngheţa pământul de sub Fukushima

Publicitate

La Fukushima se înregistrează cel mai ridicat nivel de radiaţii atins vreodată în afara unui reactor nuclear.

Vor îngheţa pământul de sub Fukushima
Publicitate

O cercetare arată că decontaminarea şi curăţarea zonei din jurul centralei Fukushima ar putea costa până la 5.800 de miliarde de yeni (aproximativ 44 de miliarde de euro). Tocmai de aceea, japonezii vor să îngheţe pământul de sub centrala de la Fukushima.

Măsurătorile arată un nivel de 25 de unităţi sievert pe oră înregistrat într-o conductă care transportă gaze din clădirea în care se află reactoare nucleare topite în urma dezastrului din martie 2011. Acest nivel este cel mai ridicat detectat vreodată în afara unei clădiri care adăposteşte un reactor nuclear şi este atât de periculos încât o persoană moare la 20 de minute de la expunerea la aceste radiaţii.

Tokyo Electric Power Company (Tepco) a recunoscut în urmă cu câteva luni că, de la cutremurul şi tsunami-ul din martie 2011, scurgerile radioactive au continuat practic fără întrerupere. Compania face eforturi pentru a stopa scurgerile, după ce apa folosită pentru răcirea reactiarelor nucleare nu a fost depozitată corespunzător şi a curs în Oceanul Pacific. Greşala Tepco a determinat guvernul nipon să se implice direct în eforturile pentru stoparea scurgerilor. Printre măsurile luate în calcul de Executivul de la Tokyo se numără îngheţarea pământului pe care se află reactoarele şi realizarea unor scurgeri controlate către oceanul planetar.

Vor îngheţa pământul de sub Fukushima

Premierul japonez Shinzo Abe, a cerut să fie luată în calcul varianta folosirii criogeniei, ca variantă a uneia dintre modalităţile „multiple, rapide şi sigure” de a opri răspindirea apei radioactive din jurul reactoarelor nucleare de la Fukushima.

Reactorul de la Fukushima a fost grav avariat în martie 2011 în urma cutremurului de 9 grade pe scara Richter care a durat şase minute şi a afectat Japonia. Înainte de dezastrul de la Fukushima, Japonia era al treilea producător mondial de energie nucleară.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!