Actorii din Love Story, la 46 de ani de la lansarea filmului

Publicitate

Dragostea înseamnă să nu spui niciodată că îţi pare rău.

Actorii din Love Story, la 46 de ani de la lansarea filmului
Publicitate

Unul dintre cele mai romantice filme ale tuturor timpurilor a fost lansat în Statele Unite ale Americii în urmă cu 46 de ani. „Love Story”, o ecranizare ce avea să fie nominalizată la 7 premii Oscar, a câştigat printre altele premiul Academiei Americane de Film pentru cea mai bună coloană sonoră. Premiera filmului în America a avut loc în decembrie 1970.

În momentul în care se lansa, Love Story făcea să curgă milioane de lacrimi pe obrajii privitorilor. Emoţionanta poveste de dragoste dintre Oliver Barrett al IV-lea (Ryan O’Neal, 75 de ani în prezent), student la Harvard şi avocat în devenire şi Jennifer Cavelleri (Ali MacGraw, 77 de ani în prezent) a reprezentat timp de foarte mulţi ani un etalon al romantismului.

Tânărul provenit dintr-o familie cu stare renunţă la moştenirea sa pentru a putea fi alături de femeia pe care o iubeşte. Cei doi se căsătoresc, anii trec, sunt fericiţi, doar că boala o răpeşte pe Jennifer de lângă Oliver mult prea devreme.

Actorii din Love Story, la 46 de ani de la lansarea filmului

În plan secund avem relaţia tată-fiu, una clasică de opoziţie ce se dezvoltă, iar spre final redevine una de colaborare, după ce Oliver disperat de faptul că nu mai poate achita facturile medicale, decide să apeleze la tatăl său şi îi povesteşte acestuia situaţia soţiei sale.

Cei doi actori principali au reuşit prin intermediul acestui film să-şi propulseze carierele pe cele mai înalte culmi hollywoodiene, iar faptul că la 45 de ani distanţă, în anul 2015 este solicitat un turneu din partea celor doi, face ca acestă peliculă să fie una dintre cele mai de succes producţii din istoria modernă a filmului.

Actorii „îndrăgostiţi” au călătorit în întreaga S.U.A. alături de show-ul lor, iar acum producătorul David Ian le-a contractat un nou turneu „Love Letters”, pentru 11 săptămâni, în jurul Marii Britanii, începând la 11 septembrie pe scena din Theatre Royal Bath.

Actorii din Love Story, la 46 de ani de la lansarea filmului

Love Letters prezintă o poveste de dragoste desfăşurată prin scrisori între două personaje, ce îşi scriu de la vârsta de şapte ani, timp de 50 de ani. Producţia este regizată de Greg Mosher. Piesa a câştigat Premiul Pulitzer la categoria Dramă şi a avut premiera în 1988. În piesă, cele două personaje stau în jurul unei mese şi îşi citeasc scrisorile pe care şi le-au scris unul altuia de-a lungul anilor. Vedete precum Kathleen Turner şi John Rubinstein, Linda Gray şi Larry Hagman au jucat anterior în piesă.

Publicitate
Alte articole
Nu a fost de ajuns, vreau să mai învăţ!